Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chléb s domácím zavařeným masem

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

medanek medanek

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kostky libovolné velikosti, kůži na čtverce cca 6x6 cm. Krok 2: Do každé čisté sklenice dáme na dno 1 čtverec kůže a naplníme střídavě masem. Nahoru opět dáme kůži, slabou lžičku soli a 1 malou naběračku (mám 6.5 cm průměr) převařené vody. Krok 3: Vaříme první den 90 minut, necháme stát do druhého dne a opět vaříme, už stačí jen 60 minut. Teplotu při zavařování udržujeme pod bodem varu. Krok 4: Servírujeme na krajíci chleba se salátem a zdobíme cibulí, kapií a okurkou, nebo čímkoliv co máme rádi.

Zveřejněno 20. 4. 2019

Poznámka autorky medanek

Takto zavařené maso vydrží v chladu hodně dlouho, i několik měsíců a dá se použít na mnoho různých pokrmů.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chléb s domácím zavařeným masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4ZDJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chléb s domácím zavařeným masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4ZDJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Potíž je v tom, že když se vaří při 100°C , tuk může probublat pod víčko na gumičku a sklenice nechytí. O maso tedy v zásadě nejde.

To je nádhera, to bych si pochutnala! :yes:

RubyRom: Děkuji Romanko,:-K

"Teplotu při zavařování udržujeme pod bodem varu"
No a když se nechá voda probublávat (tedy vařit při 100°C), tak i tak bude maso OK :-)

casino: Máš pravdu:-) párkrát se mi stalo, že jsem neuhlídala :-8

Tématické fráze:
co se zavařenym vepřovym masem

Suroviny:
plec vepřová, bůček, kůže vepřová, sůl, voda, chléb, cibule červená, kapie žlutá, salát, okurka čerstvá

Přidat fotografie receptu