Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Barevná bůčková roláda

Hodnocení receptu je 5,0 (31×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

medanek medanek

Středně náročný

Doba přípravy 185 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 150 min bez doby chlazení rolády před pečením

185 min (35 min příprava + 150 min tepelná úprava, bez doby chlazení rolády před pečením)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 375 kJ /
1 524 kcal
Bílkoviny125,18 g
Tuky92,18 g
Vláknina19,20 g
Cholesterol 2,19 g
Sodík 2,92 g
Sůl7,28 g
Sacharidy42,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jednu cibuli a pažitku pokrájíme na drobno, další dvě cibule na kolečka, kapii na menší kostičky.
Špenát opereme a necháme okapat. Krok 2: Bůčkový plát umyjeme, osušíme a po obou stranách osolíme a opepříme. Krok 3: Na troše oleje osmažíme jednu nadrobno nakrájenou cibuli do sklovita a necháme vychladnout. Krok 4: Do misky vyklepneme vajíčka, pořádně vidličkou rozšleháme, přidáme hrášek, nasekanou pažitku, vychladlou cibuli, osolíme, opepříme a nalijeme do vymazaného pekáčku (velikost volíme dle velikosti masa) a dáme do trouby.
Pečeme na 150 °C, dokud vejce neztuhnou. Vaječnou omeletu necháme vychladnout. Krok 5: Plát masa položíme na potravinářskou fólii, poklademe plátky sýra, na ně rozložíme listy špenátu, osolíme, opepříme, posypeme kostičkami kapie a položíme vaječnou omeletu.
Na to dáme klobásky, pomocí potravinářské fólie pevně smotáme a dáme na hodinu do mrazáku ztuhnout. Krok 6: Jakmile je roláda trochu ztuhlá a drží pohromadě, sundáme fólii, zajistíme potravinářským provázkem a dáme péct do vymazaného, cibulí vyskládaného pekáče a trochu podlijeme vodou. Krok 7: Přikryté pečeme 20 minut na 200 C° a potom již na 100 C°, cca 1,5 hodiny. Zkontrolujeme, přelijeme výpekem a už nepřikryté dopečeme na barvu. Krok 8: Servírujeme pokrájené na plátky, s pečenou cibulí a s jakoukoliv úpravou brambor.

TIP: Rozdělení vepřového masa

Zveřejněno 22. 4. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Barevná bůčková roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/goVj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Barevná bůčková roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/goVj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (21)

Moc hezká roláda. :yes: I když pracnější, ale vypadá nádherně. :-K

:-)<3<3<3<3 paráda :-K

To je pastva pro oči:-K:-Q

Anna Kocikova: Moc děkuji Aničko :-K:-K;-)

To maso je tak krásně růžové na řezu ?:-O :-? Jak,čím, proč, to já taky nesvedu.;-(

Veronika.Hrozna: :-D:-D:-D Dobře ;-) seženu někde dým ;-)

Zobrazit 5 starších odpovědí

taky si tu drbu hlavu, jak to že mě nikdy nenapadlo udělat omeletu a necpat tam ta míchaná vajíčka, co mi z toho padají :-D:-D:-D:-K

Lenunka: :-D:-D:-D Děkuji :-8 Nejsem výjimka i u mne funguje přítažlivost zemská:-D

Na tomto receptu je vidět rozdíl mezi dobrým kuchařem a výborným kuchařem....Většina asi - včetně mě ( snad nikoho neurazím) by umíchala klasická míchaná vajíčka, na plát masa by naskládala všechny dobroty včetně míchaných vajíček, zamotala, svázala a strčila do trouby péct...Ale ty "mezikroky" jsou právě ten vyšší level :yes::yes::yes:
Jako obvykle po přečtení receptu od Medanka upadám do deprese:-8

mika59: Moc děkuji Mikoušku:-8:-K

Zobrazit 2 starší odpovědi

Zajímavý a vtipný způsob náplně;-) Já většinou plním vepřovou roládu nádivkou z uzeného, rohlíků atd., ale proč jednou nezkusit něco jiného, že. Takže dávám do oblíbených a vyzkouším. Vaše recepty se mi líbí. Bodík jsem poslala hned po shlédnutí :yes:, ale pak mi to nedalo a musela jsem vám ten nápad pochválit, ten receptík si to zaslouží:-D! Jo a tento způsob náplně zkusím (i když s trochu odlišnými ingrediencemi) i do kuřecí rolády, úprava nádivky dělané v troubě se mi moc líbí.:-D

hospodyne: Právě, že nebylo naložené, ale čerstvé a moc děkuji za pochvalu:-K3

Zobrazit 2 starší odpovědi

Tématické fráze:
bůčková rolada, recepty bučkova rolada, bučková roláda recept, roláda z bůčku, recept bučková rolada, buckove rolady, recept na buckovou roladu, z bucku rolada, recepty z bučku, jak udělat bučkovou roládu, bůčková roláda recepty, bůčkový plát, recept na bučkovou roláda, bůčková roláda plněná nádivkou, rolada buckova, recept roláda, pikantní roláda z bučková, jak udelat buckovou na roládu, bůčková roláda, bučková roláda vejce kapie

Suroviny:
vejce, cibule, špenát baby, sýr plátkový, klobása pikantní, kapie červená, hrášek, pažitka, sůl, pepř mletý, olej, petrželka, kapie žlutá

Přidat fotografie receptu