Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 375 kJ / 1 524 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 125,18 g |
Tuky | 92,18 g |
Vláknina | 19,20 g |
Cholesterol | 2,19 g |
Sodík | 2,92 g |
Sůl | 7,28 g |
Sacharidy | 42,30 g |
Postup přípravy
Špenát opereme a necháme okapat. Krok 2: Bůčkový plát umyjeme, osušíme a po obou stranách osolíme a opepříme. Krok 3: Na troše oleje osmažíme jednu nadrobno nakrájenou cibuli do sklovita a necháme vychladnout. Krok 4: Do misky vyklepneme vajíčka, pořádně vidličkou rozšleháme, přidáme hrášek, nasekanou pažitku, vychladlou cibuli, osolíme, opepříme a nalijeme do vymazaného pekáčku (velikost volíme dle velikosti masa) a dáme do trouby.
Pečeme na 150 °C, dokud vejce neztuhnou. Vaječnou omeletu necháme vychladnout. Krok 5: Plát masa položíme na potravinářskou fólii, poklademe plátky sýra, na ně rozložíme listy špenátu, osolíme, opepříme, posypeme kostičkami kapie a položíme vaječnou omeletu.
Na to dáme klobásky, pomocí potravinářské fólie pevně smotáme a dáme na hodinu do mrazáku ztuhnout. Krok 6: Jakmile je roláda trochu ztuhlá a drží pohromadě, sundáme fólii, zajistíme potravinářským provázkem a dáme péct do vymazaného, cibulí vyskládaného pekáče a trochu podlijeme vodou. Krok 7: Přikryté pečeme 20 minut na 200 C° a potom již na 100 C°, cca 1,5 hodiny. Zkontrolujeme, přelijeme výpekem a už nepřikryté dopečeme na barvu. Krok 8: Servírujeme pokrájené na plátky, s pečenou cibulí a s jakoukoliv úpravou brambor.
Zveřejněno 22. 4. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Barevná bůčková roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/goVj
Moje poznámka
Barevná bůčková roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/goVj
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 15 hodinami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 23 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno 3. 12. 2024 08:38
Vánoční sněžítka
Přidáno 3. 12. 2024 08:00
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Nepečené cukroví z piškotů: Vláčná a voňavá vosí hnízda, efektní ořechové trubičky nebo aromatická kávová zrna
Cukrář Josef Maršálek radí, kdy naplnit linecké: Když to uspěcháte, cukroví brzy vyschne a náplň ztvrdne, říká
Krém na išelské dortíčky: Máslová klasika se zavařeninou vede, ale lahodný čokoládový nebo našlehaný karamelový chutnají božsky
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Opilý salám (čokoládový)
Natyna16 před 11 hodinami
Vepřová plec na halali
Sahula před 11 hodinami
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 15 hodinami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 15 hodinami
Plněné ořechy
Handour před 16 hodinami
Marokánky III - cukroví
Panova před 16 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 16 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 16 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 17 hodinami
Tématické fráze:
bůčková rolada,
recepty bučkova rolada,
bučková roláda recept,
roláda z bůčku,
recept bučková rolada,
buckove rolady,
recept na buckovou roladu,
z bucku rolada,
recepty z bučku,
jak udělat bučkovou roládu,
bůčková roláda recepty,
bůčkový plát,
recept na bučkovou roláda,
bůčková roláda plněná nádivkou,
rolada buckova,
recept roláda,
pikantní roláda z bučková,
jak udelat buckovou na roládu,
bůčková roláda,
bučková roláda vejce kapie
Suroviny:
vejce,
cibule,
špenát baby,
sýr plátkový,
klobása pikantní,
kapie červená,
hrášek,
pažitka,
sůl,
pepř mletý,
olej,
petrželka,
kapie žlutá
Komentáře (21)