Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karbanátky z vařeného uzeného a syrového vepřového masa s hrachovou kaší

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MamlajdaD MamlajdaD

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 639 kJ /
392 kcal
Bílkoviny66,72 g
Tuky12,69 g
Vláknina0,98 g
Cholesterol 195 mg
Sodík 283 mg
Sůl0,56 g
Sacharidy2,54 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vařené uzené maso nakrájíme na kousky a umeleme na masovém strojku současně s opraným nakrájeným syrovým vepřovým masem a se žemlí, zvlhčenou vodou (a vymačkanou). Umletou hmotu ochutíme pepřem, osolíme a zahustíme hladkou moukou. Té mouky by se nemělo dávat moc, aby to masům neubíralo příliš na chuti. Kdo chce, přidá i prolisovaný stroužek česneku. Krok 2: Z fáše tvoříme karbanátky. Obalíme je v hrubé mouce, vkládáme je do ušlehaných bílků a opečeme na oleji po obou stranách. Krok 3: Masa uzeného a vepřového by vždy mělo být 50% a 50% nebo ještě lépe, když je o trošku víc uzeného.
Podáváme s hrachovou kaší, nakládanými okurkami a mísou zeleninového salátu.

Zveřejněno 24. 4. 2019

Poznámka autorky MamlajdaD

Zdroj: recept z (cca 50-60let) starého časopisu Vlasta.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karbanátky z vařeného uzeného a syrového vepřového masa s hrachovou kaší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WJlo

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karbanátky z vařeného uzeného a syrového vepřového masa s hrachovou kaší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WJlo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
hrachové karbanátky s mletým masem

Suroviny:
maso uzené, plecko vepřové, mouka hladká, žemle, sůl, pepř, česnek, mouka polohrubá, bílek, olej

Přidat fotografie receptu