Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená krkovička s jarním bramborovým salátem

Vepřová krkovice se výborně hodí na pečení na jakýkoli způsob. Tyto plátky krkovičky, naložené v pikantní marinádě s česnekem a cibulí, pomalu pečené doměkka, se doslova rozplývají na jazyku. Spolu s jarním bramborovým salátem s ředkvičkami a cibulkou tvoří skvělou kombinaci.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Náročný

Doba přípravy 170 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 120 min bez doby odležení salátu, marinování masa a vytažení před pečením

170 min (50 min příprava + 120 min tepelná úprava, bez doby odležení salátu, marinování masa a vytažení před pečením)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 123 kJ /
1 224 kcal
Bílkoviny28,96 g
Tuky86,85 g
Vláknina18,14 g
Cholesterol 567 mg
Sodík 1,72 g
Sůl4,02 g
Sacharidy76,19 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme marinádu. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Krok 2: V pánvi na rozpáleném oleji zesklovatíme cibuli a česnek. Přidáme protlak a minutku restujeme. Krok 3: Odstavíme, zalijeme vodou, přidáme všechny zbývající suroviny a dochutíme. Maso nenaklepáváme, naložíme do marinády a vložíme na 24 hodin do lednice. Krok 4: Před pečením maso hodinu předem vytáhneme. Včas zapneme nahřívat troubu na 220 °C. Cibuli oloupeme, nakrájíme na měsíčky. Krok 5: Maso vložíme i s marinádou do pekáčku, posypeme cibulí a vložíme do trouby. Krok 6: Troubu stáhneme na 150 °C a v přikrytém pekáčku pečeme cca 2 hodiny do měkka. Krok 7: Na bramborový salát nakrájíme brambory a vejce na kostky, ředkvičku na drobné kostičky. Krok 8: Přidáme hořčici, drobně nakrájenou cibulku a majonézu a dochutíme solí a pepřem. Dáme uležet a podáváme s upečenou krkovicí.

TIP: 20 receptů na bramborové saláty

Zveřejněno 25. 4. 2019

Poznámka autorky mika59

Zbyla mi šťáva z vypečeného masa, tak jsem ji použila na uvařená kolínka, jako bezmasé jídlo se zeleninovým salátem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená krkovička s jarním bramborovým salátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5ZrX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená krkovička s jarním bramborovým salátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5ZrX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (15)

Merylas: ;-) Marie Svarcova: ;-) Děkuji moc:-K:-K

Byl by to moc dobrý oběd. :yes::-K

:-)<3:yes::yes: Moc pěkný recept i prezentace :-K

kockak: :yes:
Moje zkušenost je, že pokud mi neklapne recept od Milady tak je chyba na mé straně:omg:

kockak: Jsem moc ráda, že Vás to neodradilo. Ono je fakt, že někdy výsledek může být jiný. :-K

Díky!
To máte pravdu, asi ředkvičky pustily vodu. Píšu si - salát sníst hned.
V plynovce teplotu nepoznám, u kolečka jsou jen obrázky, pekla jsem na bábovku :-). Příště to budu hlídat, častěji podlívat a stáhnu to na míň.
Ono se to povedlo, snědlo, jak říkám, masíčko se rozpadalo, mňam, jen jsem se těšila i na těstovinky s výpekem...
Určitě zopakuju a vychytám ;-)
K.

kockak: Já nemám bohužel zkušenosti s plynovou troubou. Ale asi to pekla rychle, já když to přikryju a dělám tak jak píšu, nemám problém. A salát je takový jarní na okamžitou spotřebu. Tak, že ho dělám tolik co sníme. Když je tam zelenina jako tady ředkvička tak pouští vodu. Proto nedělám do zásoby. Asi to bude tím. V té marinádě je voda, záleží jak rychle se peče. Je mi líto, že se to nepovedlo a nesplnilo očekávání...

kockak: ;-(
Škoda. Asi 45 minut bez kontroly a podliti bylo moc....a v plynové troubě kolik tam bylo stupňů:-?
Salát bych fakt nechala tak hodinku ležet, ne přes noc. Je moc dobrý, ale ředkvičky pustí vodu..

Ahoj,
prosím poradu pro začátečníka.
Masíčko po 2 hodinách mňam, rozsýpalo se, ale...
Už po 3/4 hodině jsem zkontrolovala a výpek černý, celá keram. miska černá. Podlíváte? Dala jsem trochu vody, pak po půl hodinách přilévala. Maso to chytlo trochu po krajích a zespoda, tak je malinko hořké. Mám plynovku, 150° nepoznám, pekla jsem zhruba na půl výkonu.
Salát mi do rána pustil šťávu (dávala jsem zakysanku i Majolku®).
Jinak by to bylo dobré, jen potřebuji vychytat techniku :-)
Díky,
K.

krásný, mňam :yes:

:yes::yes::yes: super recept.

mtvrdikova: rihana: Děkuji vám..;-):-K

Líbí se mi ten dodatek:yes: šťáva byla určitě výborná a s malými těstovinami prima jídlo.

Eja57: Díky, no nic jiného k tomu nebylo třeba..;-)

<3 :yes:

Tématické fráze:
pečena krkovice, pečená krkovička, pečená krkovička plátky, jarní bramborový salát, bramborový salát jarní, výborná marináda na pečenou krkovici, pečená krkovička recept, pečená krkovice s bramborovymi spalicky, bramborový salát s pečenou krkovicí, pečené maso s bramborovým bramborovým salátem, pečené maso s bramborovým salátem, maso s jarnim bramborovym salatem, pečená krkovice recept, krkovice s bramborovím salátem, pečené maso s bramborovým se salátem, bramborovy salat a pecene maso., pecena krkovice 150 stupnu, pečena krkovička s janim salatem, veprova krkovice s bramborovym salatem, krkovička se salátem

Suroviny:
krkovice vepřová, cibule, cibule, česnek, olej, protlak rajčatový, hořčice, omáčka sojová, cukr, voda, sůl, pepř mletý, chilli, brambory, vejce, ředkvičky, cibulka jarní, hořčice, majonéza, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu