Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené slepičí díly

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 349 kJ /
323 kcal
Bílkoviny12,60 g
Tuky0,84 g
Vláknina29,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 42 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy63,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vařené slepičí díly dáme do pekáčku, posypeme oběma druhy koření, v případě potřeby přisolíme. Podlijeme vývarem, poklademe plátky slaniny, dáme do trouby a pečeme asi 30 minut při teplotě 175º C. Krok 2: Pekáček vyndáme z trouby, přidáme na proužky pokrájenou papriku, na kolečka pokrájenou klobásku, na plátky pokrájené žampiony a na plátečky pokrájený česnek. Přikryjeme poklicí, pokud nemáme, tak alobalem, a pečeme dalších 25-30 minut. Krok 3: Pak alobal odstraníme, stehna a prsa vyndáme nahoru na zeleninu a chvíli dopečeme na barvu při 200-220º C. Kdo chce, může sosík zahustit 1–2 lžičkami hotové jíšky. Krok 4: Podáváme s rýží, s bramborami i s těstovinami, co kdo rád. Milovníci knedlíků bez výčitek s knedlíky. Přidáme k tomu i mísu zeleninového salátu.

Zveřejněno 26. 4. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené slepičí díly

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oz0L

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené slepičí díly

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oz0L

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

tejaja: Terezko, tak já na ty tvoje krásný fotky koukám, koukám a sliny mi kapou jako Hektorovi, (Hektor je jméno psa, to se tady v Česku tak říká:-Q:-D) Jsou to moc parádní fotky! :yes: Děkuju nastokrát, mám velikou radost! :-K A máte na Slovensku taky mlsného uslintaného Hektora?:-D:-D Nebo to říkáte jinak?;-):-D

MamlajdaD: U nás sa povie uslintaný ako pes, ale jedného Hektora som poznala, ten ale nebol uslintaný, bol to krásny vlčiak. :-D;-)

Šikovný spôsob ako využiť sliepku z polievky. Akurát nekupujem koreninové zmesi, tak som pozrela, čo všetko obsahuje zkorenie Andělská křidélka a pridala to každé zvlášť: mletú papriku, chilli, kurkumu, soľ (zmes jej obsahuje až 55%) a za Zlaté kuře rozmarýn, cesnak a trocha kmínu. :-D Bolo to dobré. :yes:

Tématické fráze:
slepice recepty, pecena slepice, slepice recept, recept na slepici, recept na pečenou slepici, slepičí stehna recept, polévka z pečené slepice, slepici stehno pecene, pečený pro slepice, pečená slepice s rýží, slepičí stehna, polévka s pečené slepice, recepty na slepici - pečenou, pečení slepice recepty, recept ze slepice, koření na pecenou slepici, pečený slepice, pečená slepice recept, pečené slepičí vývary, pečené sslepice

Suroviny:
slepice, slepice, koření, koření zlaté kuře, koření, slanina anglická, kapie červená, žampióny, česnek, klobása

Přidat fotografie receptu