Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křupavo - vláčný bramborový chleba

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaM MiskaM

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 757 kJ /
2 810 kcal
Bílkoviny89,83 g
Tuky43,42 g
Vláknina25,73 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 3,32 g
Sůl8,21 g
Sacharidy502,09 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy vlijeme vlažnou vodu, přidáme droždí a necháme vzejít kvásek. Krok 2: Poté přidáme mouku, sůl, kmín, vejce a šťouchané brambory. Vše vypracujeme v jemné těsto. Krok 3: Dáme na teplé místo vykynout. Těsto vložíme do vymazané formy a dáme do trouby přibližně na 35-40 minut péct. Chléb pečeme při 190 - 180°C

Zveřejněno 30. 4. 2019

Poznámka autorky MiskaM

Chléb je krásně měkký a vydrží déle než klasický z obchodu :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křupavo - vláčný bramborový chleba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DjA6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křupavo - vláčný bramborový chleba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DjA6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Těsto po vykynutí nijak netvaruješ? ("Těsto vložíme do vymazané formy...")
A před pečením nenecháváš znovu kynout, ale rovnou upečeš :-?

hosta: já ji sem chtěla vložit jak vypadá rozkrojeny ale nejde už nevím proč :-(

Zobrazit 5 starších odpovědí

Prosím o doplnění, při kolika stupních se má chléb péci. Jsou tu i začátečníci, děkuji ;-):-K

yanull: opraveno :-K

Tématické fráze:
domácí bramborový chléb, recept na bramborový chleba pro začátečníky, při kolika stupních pečeme chleba, krupavy chleb recept

Suroviny:
mouka hladká, brambory, voda, olej, vejce, droždí čerstvé, sůl, kmín mletý

Přidat fotografie receptu