Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Povidlová omáčka s uzeným masem

Pokud milujete sladko-slaná jídla, tento recept vám bude určitě chutnat. Skvělou chuť a vůni této výborné omáčce dodává skořice a trochu strouhaného perníku. Výborně se k ní hodí uzené maso a bramborový knedlík nebo šišky.

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaruna18 Jaruna18

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 879 kJ /
1 166 kcal
Bílkoviny103,14 g
Tuky38,80 g
Vláknina12,60 g
Cholesterol 376 mg
Sodík 4,70 g
Sůl11,00 g
Sacharidy94,76 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z másla a mouky uděláme světlou jíšku. Máslo rozpustíme, vsypeme mouku a za stálého míchání smažíme do světlé barvy. Krok 2: Zalijeme vodou a vmícháme povidla. Krok 3: Přidáme nastrouhanou citronovou kůru a skořici. Můžeme přidat i trochu nastrouhaného perníku. Krok 4: Povaříme asi 15 minut. Krok 5: Podle chuti přisladíme, přisolíme a dáme pár kapek citronové šťávy. Krok 6: Podáváme s vařeným uzeným masem a tvarohovým nebo bramborovým knedlíkem.

Zveřejněno 15. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Povidlová omáčka s uzeným masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NxNz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Povidlová omáčka s uzeným masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NxNz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (33)

Dnes premiérově dle rady Casina na cibulove zasmažce s vývarem z kostky, sušené švestky pokrájené na kousky jsem přes noc zalila rumem a jelikož jsem neměla perník a nechtěla jsem přijít o jeho vůní, prisypala jsem do omáčky perníkové koření.. na konec plátek másla na zjemnění a bylo to nebe v hubě..<3:-K:-D

Dnes znovu repríza podle níže uvedeného scénáře...
***
Prošel jsem si všechny 4! rcp na povidlovou omáčku a v žádné, v žádné jsem nenarazil na RUM:-O:-O:-O
To ale soudruzi dělají chybu;-)
Nevědomost prý hříchu nečiní;-(
No, ale v tomto případě ani neomlouvá!;-):-*:-D

No, a když místo čisté jíšky použijete cibulovou zásmažku, tak se pak možná budete oblizovat kolem celé hlavy stejně jako já a když ještě místo čisté vody použijete vývar, třeba i jen z kostky, tak vám půjde hlava kolem :-*
U nás bývá povidlová zpravidla s kusem uvařené kravky z polívky a knedlíkem, spíše s nekynutým "betonovým", ale někdy i s kupovaným "péřovým" ;-)

Jakým množstvím vodu se má jíška zalít aby omáčka nebyla až moc řídká?

Jaruna18: přímo skvělé!!! :-)

Jani,dík za fotku,povedla se ti a s krkovicí to bylo určitě mňam.:-K:yes:

U nás velmi oblíbené jídlo, dnes na něj přišla řada;-). jako přílohu jsem udělala vídeňské knedlíky od Bahuly a neměly opravdu chybu.:-) Přidávám foto s uzenou krkovicí:-)

beda_travnicek 15. 7. 2011 13:14
HM NAM NAM, dobry dbry.:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/

Děkuji. Už jsem vařila a prý byla jiná než od maminky, jemnější :) Moc chutnala :)

Lucko,já myslím,že pro čtyři to stačí, a přeji ať se povede a chutná.Nemohla jsem hned odpovědět,protože mne dnes propustili z nemocnice.Díky za zájem,ahoj.:-K

Ještě otázečka. V tomto poměru to je pro kolik lidí? Děkuji.

Toto je jedno z oblíbených jídel mého manžela. Jelikož vařím teprve 3 měsícem, ještě se bojím a zžívám se s tím. Ale tento recept mě překvapil, jak je jednoduchý. Dnes zkusím :-)a uvidíme, jestli bude jako od maminky :-)

V Y N I K A J Í C Í. Dneska u nás premiéra, s pár sušenými švestkami navíc...:yes:

:yes:No tak o tomhle jidle jsem se dneska bavila v praci jak mam na ni chut :-*proste mnamka:-p

Abych byl spravedlivý. Stejné platí jako u k.radulky a tobě dávám také + bodík č.9

Jo, myslím, že mezi ně také patřím...po dlouhé době jsem vlezla na tyto stránky a přítel o mě tvrdí, že jsem závodní kuchyně :-D. Když mu jídlo servíruji, tak spokojeně dlabe a mě to těší. Od zítra to končí, protože nastupuji do nové práce. Teď sem se prostě nudila, tak vařím ;-). Jak jsem říkala povidlovka je super a to nemám ráda povidla :yes:.

Zase vzpomínka na moje dětsrví a na blbouny taktéž:-D

Katka.sv my víme, že tady máme "blbouny":-)):-D:-D

Dnes jsem zkusila Vaší povidlovku, ale s "blbounama" bez náplně a je to oprvdu bašta. Recept na blbouny je tady na stráknách, kdyby měl někdo zájem. Dávám bod a děkuji za dobrý recept.

Tahle šveskovajda s uzeným, to nemá chybu. Mám ji moc ráda.

Moja stařa ji dělala ve svátky. Byly v ní však ještě hrozinky a sekané vlašské ořechy. A jako přílohu dělala kynuté knedlíky na páře. Ta kombinace se slanám uzeným je božská, vždycky jsem se mohl ulízat.:yes:

Tuhle chuťovou kombinaci přímo miluju :-p. Posílám bod a děkuji za připomenutí receptu!

Mariaj,asi by mně to taky chutnalo s brambory.Mám ráda brambůrky s omáčkami a nemusí být ani maso.Dík za foto.:yes::-))

tak sme dnes zas mali túto super omáčku:yes: tentokrát ale s roštenkou a potlačenými zemiakmi na cibulke, škoda že už nemôžem hlasovať dala by som 10 bodov za omáčku:-p (pridávam fotku len ako variáciu využitia omáčky tak snáď autorke receptu nebude vadiť)

no mám ju hotovú mne chutí moc dávam bodík :-) tak snáď bude aj manželovi len knedlíky som urobila iné hladala som nejaké jednoduché :-8 tak som urobila ten varený v sáčku...

Dík cathlen,že jsi odpověděla,je to tak jak píšeš.Mariaj,pak napiš jak to manželovi chutnalo.:-))

:-//Nevidím důvod, proč ne. Vždyť domácí bývá většinou mnohem lepší, než kupovaný:yes:

ďakujem za rýchlu odpoveď idem teda vyskúšať :-)

ešte sa opýtam môžem použiť aj domáci slivkový lekvár:-?

Nee, určo povidla-lekvár (co se dávají i do honzových buchet).

:-? povidla sa myslí slivky (švestky) alebo povidla ako lekvár:-?:-8

tak manžel keď to uvidel hneď že toto chce na budúci týž. na obed:-D tak ukladám :yes:

Jarmilo, byla jsem na 100% přesvědčená, že tu omáčku jsem tady už dala a ejhle!:-)):-D Nedala a já ti můžu dát s klidným svědomím plus, protože to je něco!!! Když jsem kdysi někomu řekla, že tuhle omáčku vařím s uzeným a v mém případě s klasickým knedlíkem, tak se na mne dívali, jako bych přiletěla z Marsu:-)):-D! Přitom je to moc dobrá a zajímavá kombinace. Holky, doporučuji a ty máš Jaruš plus.;-):yes::yes::yes:

S tvým receptem jsem se vrátila do dětstvi dělávala nam ho babička výborný dávám bodík:yes:

Tématické fráze:
svestková omáčka s uzeným, švestková omáčka k uzenému masu, recept na povidlovou omacku, omáčka k uzenému masu, švestková omáčka k masu, česneková omáčka k uzenému masu, švestková omáčka, omáčky k uzenému masu, uzené maso se švestkovou omáčkou, uzené maso s povidlovou omáčkou, švestková omáčka z povidel, omáčka k uzenému, omáčka z povidel, trnková omáčka, švestková omáčka k masu z povidel, recept švestková omáčka k masu, uzené s povidlovou omáčkou, trnková omáčka recept, uzené se švestkovou omáčkou, švestková omáčka k masu recept

Suroviny:
povidla švestková, kůra citronová, šťáva citronová, máslo, mouka hladká, sůl, cukr, skořice, perník strouhaný, maso uzené, knedlík bramborový

Přidat fotografie receptu