Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 147 kJ / 3 381 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 153,83 g |
Tuky | 206,27 g |
Vláknina | 24,20 g |
Cholesterol | 1,77 g |
Sodík | 5,35 g |
Sůl | 12,38 g |
Sacharidy | 215,27 g |
Postup přípravy
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Klobásu nakrájíme na slabší kolečka. Krok 2: Pekáček slabě vytřeme cca 3 lžícemi olivového oleje a mírně vysypeme strouhankou. Krok 3: Do pekáčku poklademe plátky brambor, každou vrstvu brambor vždy mírně přisolíme. Vezmeme několik koleček klobásy a poklademe sem tam na brambory. Taktéž přidáme několik koleček vařených vajec. Vše trochu pocákáme kysanou smetanou, asi 2 lžícemi. Dáme další vrstvu brambor, přisolíme a opakujeme až do vyčerpání přísad. Poslední vrstvou by měly být brambory. Dáme ještě trochu smetany a posypeme malým množstvím strouhanky (jen jako "pocukrujeme") a zakápneme 2 lžícemi olivového oleje. Krok 4: Dáme péci na 30-35 minut do trouby předehřáté na 190 °C. Krok 5: Pak vyndáme, bohatě posypeme sýrem a poházíme malými kousky másla (máslo lze vynechat). Vrátíme do trouby a pečeme, až se sýr rozpustí a mírně zažloutne tj. 5-10 minut.
Zveřejněno 7. 5. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Francouzské brambory na maďarský způsob podle Štefana Margity
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1ZPZ
Moje poznámka
Francouzské brambory na maďarský způsob podle Štefana Margity
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1ZPZ
Nejnovější recepty
Krémová rybí polévka se smetanou
Přidáno před 1 hodinou
Rybí polévka Halászlé
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 4 hodinami
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 6 hodinami
Kořeněné cukroví
Přidáno před 7 hodinami
Vánoční stromečky
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Luxusní štědrovečerní večeře pro zdravý spánek
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenátová polévka se smetanou
Jasek před 1 hodinou
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 5 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 5 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 7 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 8 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 8 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 10 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 23 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. 20. 11. 2024 20:51
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. 20. 11. 2024 20:51
Tématické fráze:
francouzské brambory,
recept na francouzské brambory,
recepty francouzské brambory,
recepty na francouzské na brambory,
francouzske brambory recept,
top recepty francouzské brambory,
francouzske brambory název,
francouzské brambory s vejce,
francouzské brambory po cesku,
francouzké brambory na madarský spusob,
recept na francouzské na brambory,
menu domu francouské brambory
Suroviny:
brambory,
olej olivový,
strouhanka,
vejce,
klobása pikantní,
smetana zakysaná,
sýr,
sůl,
máslo
Komentáře (17)