Suroviny
Porce: 20 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 462 kJ / 2 501 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,84 g |
Tuky | 63,87 g |
Vláknina | 29,26 g |
Cholesterol | 300 mg |
Sodík | 1,73 g |
Sůl | 4,21 g |
Sacharidy | 393,36 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku smícháme se solí a kmínem, uprostřed uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přisypeme cukr, zalijeme teplou vodou a necháme 5 minut vzejít. Mezitím necháme trochu rozpustit sádlo a mleté škvarky - jen aby byly tekutější, ne horké (dávám tak na 30 s do mikrovlnky) a přidáme je do mísy. Vypracujeme těsto, které necháme asi hodinu kynout.
Krok 2: Mezitím nasekáme 2 cibule na drobno. V pánvi nebo v hrnci rozpustíme sádlo, přidáme cibuli, kmín, zasypeme cukrem a smažíme do zlata, cibulka díky cukru začne hezky karamelizovat. Když cibule tmavne, osolíme a přidáme škvarky, ty necháme jen rozpustit a vypneme. Vše promixujeme tyčovým mixerem do hladka. Necháme vychladnout.
Krok 3: Z vykynutého těsta vyválíme plát, který namažeme vychladlou náplní. Třetinu těsta přehneme dovnitř plátu a druhou třetinu přes ni - viz foto. Krájíme asi 1,5 cm široké proužky, které povytáhneme, zakroutíme, jako když je ždímáme a zatočíme do uzlíku.
Krok 4: Uzlíky narovnáme na plech s pečícím papírem, pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme drceným kmínem. Pečeme na 180°asi 20 minut do zlatova.
Zveřejněno 8. 5. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Škvarkové uzlíky s karamelovou cibulkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ozlY
Moje poznámka
Škvarkové uzlíky s karamelovou cibulkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ozlY
Nejnovější recepty
Kefírová bublanina
Přidáno před 11 hodinami
Salát z pečené červené řepy I
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí kousky na medu s mandlemi
Přidáno před 14 hodinami
Rajčatová polévka s tofu knedlíčky
Přidáno před 15 hodinami
Bramborové nočky s karamelovou strouhankou
Přidáno před 16 hodinami
Ovesná kaše s čokoládou a borůvkami
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Tereza z Peče celá země poradila, co se zbylou vánočkou: Zapečte ji se smetanou, krásně voní a zvládne to každý, říká
Louis Armstrong miloval čínskou kuchyni i italské špagety. A protože byl velký jedlík, váhu si udržoval za pomoci projímadel
Kinder vejce slaví 50 let a rozdává tisíce eur: Na počátku však byly pochybnosti a známá sladkost z čokolády málem nešla do prodeje
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Asijské taštičky WON TON
Hanes před 18 minutami
Králík s vepřovými výpečky na černém pivu
Sahula před 7 hodinami
Zapečená krkovička podle magazínu Albert
Skrabi před 9 hodinami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
Tonja před 10 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Bumbikm před 11 hodinami
Mletý hovězí "biftek" s pepřovou omáčkou
PetrKaspar před 11 hodinami
Kuřecí stehna pečená na bramborách a žampionech
Oskeruska před 12 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
grimova.eva před 12 hodinami
Strakonické "štrúdle"
bretka před 12 hodinami
Lahodné dušené hlávkové zelí
elopin před 13 hodinami
Tématické fráze:
karamelova cibulka,
teplé škvarky s cibulí,
cibulka na karamelu,
škvarky s cibulkou a tymianem
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
kmín drcený,
droždí,
cukr hnědý,
voda,
škvarky,
sádlo,
cibule,
kmín drcený,
sádlo,
cukr,
sůl,
škvarky,
vejce,
kmín drcený
Komentáře (10)