Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sladké máslové loupáky měkké jako pavučinka

Vůně pečeného kynutého těsta nám připomíná prázdninové pobyty u babičky. Čerstvě upečený loupáček namazaný máslem je dobrota, na níž není možné zapomenout, ani se přestat těšit.

Hodnocení receptu je 5,0 (41×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaM MiskaM

Středně náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min Bez doby kynutí

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava, Bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 554 kJ /
2 762 kcal
Bílkoviny91,68 g
Tuky60,52 g
Vláknina46,68 g
Cholesterol 402 mg
Sodík 609 mg
Sůl1,46 g
Sacharidy439,19 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jako první připravíme kvásek. Do mísy rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, přidáme vlažné mléko, promícháme a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Krok 2: Když máme kvásek vzešlý, přidáme k němu prosáté obě mouky, změklé máslo, cukr a špetku soli. Vypracujeme hladké nelepivé těsto, které dáme na teplé místo vykynout. Krok 3: Plech vymažeme tukem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Krok 4: Z vykynutého těsta uděláme dva bochánky. Z každého bochánku vyválíme plát, který rozdělíme na šest pokud možno stejných trojúhelníků. Krok 5: Z každého trojúhelníku začneme pomalu rolovat sladké loupáky (rolujeme vždy od širší strany dolů ke špičce), loupáky stočíme mírně spojem dolů. Krok 6: Loupáky ještě necháme kynout na plechu zhruba 30 minut. Před pečením je ještě potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme chia semínky. Krok 7: Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 15 minut do zlatova. Nakonec hotové loupáky můžeme pocukrovat.

TIP: Jak snadno tvarovat a upéct rohlíky (loupáky)

Zveřejněno 9. 5. 2019

Poznámka autorky MiskaM

S těstem se velmi dobře pracuje, nelepí a je krásně vláčné a loupáky jsou krásně měkké jako pavučinka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladké máslové loupáky měkké jako pavučinka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kvL6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladké máslové loupáky měkké jako pavučinka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kvL6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (19)

MiskaM: bude to dobré i s normální moukou? A hladkou nebo polohrubou?

Blanka260: děkuji za vyzkoušení :-K hlavně že chutnaly

Dneska jsem je zkusila rovnou ze dvou davek a musím říct že jsou výborné, děkuji za recept který jsem si hned uložila ,,

Skvělé<3:-K

dexulka: děkuji za vyzkoušení a fotku vypadají pěkně :-K :yes:

Použila jsem špaldovou celozrnnou mouku a nechala kynout loupáky přes noc v lednici.Ráno pak upekla.Jsou sice tmavší a možná hutnější, ale nám chutnaly.Určitě někdy zopakuji.Děkuji za recept :yes:

Špaldovku mám ráda,určitě vyzkouším:yes:

Zkusit udělat loupáky mě napadlo, když jsem dělala mazance. Jeden už kynoucí jsem tedy rozválela, rozdělila, umotala a ejhle! Měli jsme i loupáky s hrozinkami. :-)

výborné<3

Ty jsou úžasné!!! :yes::yes:

MiskaM: krásne, ako stvorené na raňajky...:yes:

Zobrazit starší odpověď

Ať tak či tak, ale jsou nádherné. :yes::-K Jen se zakousnout:-):-K:-K

MiskaM: už teď se na ně těším, u nás říká zase "mecháčkové";-)<3

Zobrazit starší odpověď

Měkké jako pavučinka? Znám, že lehké či hebké jako pavučinka ;-) - nic proti loupáčkům, vypadají dobře:yes:

yanull: <3

Zobrazit 2 starší odpovědi

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
jak udělat loupáky, maslový loupak, sladké loupaky, loupaky ze špaldové mouky videorecept, sladké loupáky z polohrubé mouky, recept na sladké loupáky, top recepty sladke recepty, maslove loupačky, loupacky, loupaky, jak udělat loupák, domácí loupak lehky, sladké kynuté loupaky, loupáky špaldové mouky, lehky recept na loupáčky, pomalu kynuté loupáčky, udelat loupáčky, jak udělat loupáčky, jak udělat domácí loupák, loupáky videorecept

Suroviny:
mouka špaldová hrubá, mouka polohrubá, cukr krupice, máslo, droždí čerstvé, mléko, sůl, vejce, semínka chia

Přidat fotografie receptu