Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tuňákový steak a máslová zelenina

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

medanek medanek

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 749 kJ /
1 135 kcal
Bílkoviny5,05 g
Tuky106,64 g
Vláknina14,65 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 325 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy31,81 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pomocí ponorného mixeru připravíme marinádu z oleje, šťávy a kůry dobře omytého citronu, česneku, bazalky, soli a pepře. Krok 2: Porce tuňáka opláchneme, dobře osušíme, vložíme do připravené marinády a necháme v lednici 1-2 hodiny odležet. Krok 3: Na pánvi rozpustíme máslo s lžící oleje a restujeme osolenou, opepřenou zeleninu až je měkká, ale pořád křupavá. Krok 4: Steaky z tuňáka opepříme hrubě mletým pepřem čtyř barev a položíme na dobře rozehřátou grilovací pánev, potřenou olejem. Grilujeme z každé strany 4-6 minut.
Hotové necháme 2-4 minuty odpočinout. Krok 5: Servírujeme s máslovou zeleninou a jakoukoliv úpravou brambor, zdobené petrželkou nebo bazalkou.
Já volila bramborovou kaši.

Zveřejněno 17. 5. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tuňákový steak a máslová zelenina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zOwy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tuňákový steak a máslová zelenina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zOwy

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
tunak steak, steak z tuňáka recept, tuňák steak recept, tuňákový steak, recept na steak z tuňáka, tuňáková pomazánka, steak z tunaka, tuňákový steak recepty, recepty na steaky z z tuňáka, recept na tuňák steak recept, tunák- recepty, tuňák steak recepty, tunak s maslovou zeleninou, tuňák recepty, pečený steak z tunaka, recepty tunak steak, tuňák recept, steak z tunaka recepty, zelenina na másle recept, recept na steaky

Suroviny:
tuňák, pepř čtyř barev, olej olivový extra virgin, česnek, citron, sůl, pepř, bazalka čerstvá, zelenina, máslo, olej olivový, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu