Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dalamánky

Dalamánek s pomazánkou nebo jen tak samotný s kabátkem posypaným kmínem a hrubou solí. Dobrota, jejíž přípravu si můžete usnadnit použitím domácí pekárny. Čekání na vykynutí a upečení se vyplatí.

Hodnocení receptu je 5,0 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jikotka Jikotka

Snadný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 20 min

110 min (90 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 004 kJ /
2 391 kcal
Bílkoviny75,43 g
Tuky57,56 g
Vláknina16,25 g
Cholesterol 297 mg
Sodík 3,41 g
Sůl8,46 g
Sacharidy384,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekárny dáme nejdřív tekuté, potom sypké suroviny, zapneme program Těsto. Krok 2: Po vykynutí uděláme bochánky, necháme ještě 15-20 minut kynout, potom vyválíme bochánky, potřeme rozšlehaným vejcem, sypeme solí a kmínem. Krok 3: Pečeme na 180°C asi 20 minut. Po dopečení položíme vychladnout na mřížku.

Zveřejněno 16. 7. 2009

Poznámka autorky Jikotka

Inspirace Pošli recept

14 ks

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dalamánky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z456

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dalamánky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z456

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Hanes : neměl jste těsto moc tuhé - hutné , já jsem dnes musela přidat trochu mléka , záleží na mouce.
Jinak opět moc povedené a chutné :yes:

Tak jsem je vyzkoušel a poněkud jsem pohořel. Vypadají krásně, ale jsou poněkud kamenné. Tolik jsem se těšil...:-(

Dneska jsem dala 300g pšeničné a 200g žitné a opět vynikající dalamánky, mňam :yes:

Prosím jak dlouho pečete?:-)

kuddit: Pečeme asi 20-25 minut,musí se hlídat....

Tak jsem pŕecenila své síly ,nejde mi přidat fotografie,poradí mi nėkdo :-?:-? děkuji

zdenka.s: To mne mrzí,ale poradit asi neumím...:-K

Tak dneska jsem dělala dalamánky znova, rodina si je přála a navíc jsme zjistili, že druhý den jsou měkoučké jako po upečeni ,prostě VÝTEČNÉ :-D
nejlepší jaké jsem kdy pekla - a že jich bylo dost.
Jikotce :-K:-K:-K

Jsou skvělé,jen příštė přidám pūl lžičky soli ,my asi víc solíme, jinak nemají chybu.:yes:Pochutnali jsme si ,díky za recept a můžu přidat fotku ?

zdenka.s: :-KFotka je vždycky vítaná a jsem ráda,že chutnají...

Je možné těsto připravit ,ručně bez pekárny ? Dík:yes:_

Jikotka: Když se použije ruční šlehač s hnětacími metlami, tak to jde taky dobře. :-D

Zobrazit starší odpověď

Kaaatka86:Droždí je necelá půlka kostky:-*přeji hodně úspěchu....

Kaaatka86 22. 3. 2011 15:17
Vypadají nádherně, zítra vyzkouším. Mohu se zeptat množství droždí je sypkého nebo kostky?

Pajajo,paráda :yes::yes::yes::-K:-D

. . . a fotečky :-)

Tak dalamánky jsou upečeny, všichni doma chválili. Bodík už jsem dala, tak jen přidávám pochvalu. . . :yes:

Super recept, u nás doma měly opravdu úspěch. Ani na snídani od večeře nezbylo :-)):yes:

Jiřinko, narazila jsem na Tvůj receptík, vypadá parádně. Dalamánky vyzkouším. :yes: +9

Tématické fráze:
dalamánky, dalamánky recept, dalamánky z domácí pekárny, dalamánek recept, dalamanek, recept na dalamánky, recept dalamánky, jogurtové dalamánky, recept na dalamánek, recepty na dalamánky, nejlepsi dalamanky, dalamánek - recept, domácí dalámánek, dalamánky z pekárny, domácí dalamánky, grahamové dalamánky, recept na dalamánky pekárny, recepty dalamánky, domácí dalamánky recepty, dalamánek recept domácí pekárna

Suroviny:
mléko, sádlo, olej, kmín drcený, sůl, cukr, mouka chlebová hladká, droždí, vejce, sůl hrubá, kmín celý

Přidat fotografie receptu