Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hlíva jako "ovar"

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie923 kJ /
221 kcal
Bílkoviny13,84 g
Tuky1,06 g
Vláknina26,96 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2,43 g
Sůl6,00 g
Sacharidy26,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hlívu očistíme, tvrdé konce odkrojíme a necháme do polévky. Dáme vařit vodu s rozmačkaným česnekem, kořením a necháme pár minut vařit. Krok 2: Do vařící vody dáme hlívu a vaříme 6-8 minut podle velikosti. Hlívu vytáhneme a necháme na ubrousku dobře okapat a osušíme ji. Krok 3: Teď už můžeme podávat společně s hořčicí, křenem, cibulí a poprášenou čerstvě mletým pepřem. K tomu jen dobrý čerstvý chleba.

Zveřejněno 18. 5. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hlíva jako "ovar"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qz89

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hlíva jako "ovar"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qz89

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
hlíva ústřičná jako ovar, hlíva ustricna ovaru, ovar z hlivy, ovar z hlívy ústřičné, hlíva ovar, ovar zhlivy, ovar z hlivy ústřičná

Suroviny:
hlíva ústřičná, česnek, pepř celý, koření nové koření, bobkový list, sůl, hořčice, křen, cibulka jarní

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu