Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květákový pilaf

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jurgen.k Jurgen.k

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 131 kJ /
270 kcal
Bílkoviny10,41 g
Tuky15,63 g
Vláknina11,33 g
Cholesterol 39 mg
Sodík 104 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy16,72 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V pánvi rozehřejte přepuštěné máslo a osmahněte na něm nadrobno nasekanou cibuli. Krok 2: Do pánve přidejte nastrouhaný květák, kurkumu a utřený stroužek česneku. Opékejte 5–7 minut, odstavte, dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Nakonec přimíchejte nasekanou petrželku a podávejte. Krok 3: Pilaf podávejte samostatně například s grilovanou zeleninou nebo jako přílohu k masu nebo curry.

Zveřejněno 19. 5. 2019

Poznámka autora Jurgen.k

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákový pilaf

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XK9g

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákový pilaf

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XK9g

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

No tak pilaf to ani s velkou mírou fantazie není - spíš je to hezká varianta přílohového třeba bulguru... rozhodně vyzkouším:yes:

Tématické fráze:
květák recepty, nastrouhaný s květákem

Suroviny:
květák, ghee, cibule šalotka, kurkuma, česnek, šťáva citronová, petržel, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu