Suroviny pro 5
5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 277 kJ / 1 261 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,18 g |
Tuky | 114,58 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 1,11 g |
Sodík | 2,01 g |
Sůl | 4,84 g |
Sacharidy | 15,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Z jedné strany potřeme hořčicí.
Vložíme na ně plátky angl.slaniny, 1/2 vejce a 1/2 okurky.
Opatrně zatočíme a provázkem pořádně zavážeme tak, aby se nerozmotaly, případně použijeme párátka. Krok 2: V hrnci necháme zesklovatět cibuli do hněda. Přidáme na ni připravené ptáčky.
Necháme zatáhnout z obou stran.
Když je maso opečené, tak přidáme vývar nebo vodu a necháme dusit do změknutí masa.
Podléváme vodou nebo vývarem dle potřeby. Krok 3: Zbylá vejce nakrájíme a vhodíme do omáčky. Nemusí být...! Jen kdo má rád.
Když je maso měkké, tak zahustíme směsí (voda + mouka). Dle chuti ještě ochutíme.
Podáváme s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Vložíme na ně plátky angl.slaniny, 1/2 vejce a 1/2 okurky.
Opatrně zatočíme a provázkem pořádně zavážeme tak, aby se nerozmotaly, případně použijeme párátka. Krok 2: V hrnci necháme zesklovatět cibuli do hněda. Přidáme na ni připravené ptáčky.
Necháme zatáhnout z obou stran.
Když je maso opečené, tak přidáme vývar nebo vodu a necháme dusit do změknutí masa.
Podléváme vodou nebo vývarem dle potřeby. Krok 3: Zbylá vejce nakrájíme a vhodíme do omáčky. Nemusí být...! Jen kdo má rád.
Když je maso měkké, tak zahustíme směsí (voda + mouka). Dle chuti ještě ochutíme.
Podáváme s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Zveřejněno 21. 5. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí španělské ptáčky 1
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OxrN
Moje poznámka
Hovězí španělské ptáčky 1
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OxrN
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 11 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 2 hodinami
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 3 hodinami
Tématické fráze:
hovězí ptáčci,
hovězí ptáček,
španělsky ptaček hovězí,
spanelsky ptacek,
ptáčci hovezi,
hovezi platky na ptacky,
ptáčci z hovězího masa,
španělský ptáček z hovězího,
recepty španělský ptáček,
spanelske ptacky,
uvarit hovezi ptáček,
španělský ptáček recept,
jaké hovězí na ptáčky,
ptacci hovězího masa,
ptačky z hověziho masa,
ptačky z hověziho masa,
spanelske ptacky recepty videorecept,
ptacky recept,
hovězí španělský ptáček,
ptáčci z hoveziho
Suroviny:
maso hovězí,
vejce,
okurky sterilované,
slanina,
hořčice plnotučná,
pepř,
sádlo,
cibule
Komentáře (2)