Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bašta z pak choi, aneb když zbyde rýže

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

janky3 janky3

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 5 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 026 kJ /
723 kcal
Bílkoviny24,56 g
Tuky57,84 g
Vláknina12,78 g
Cholesterol 239 mg
Sodík 3,78 g
Sůl9,13 g
Sacharidy23,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pekáček velikosti dortové formy lehce vymažeme máslem. Zbytek rozdělíme na dvě části. Jedna část přijde na pánev, kde osmahneme cibuli nakrájenou na půlkolečka, přidáme na drobno nakrájenou šunku a ještě drobněji nakrájenou oloupanou klobásu. Pak choi držíme za listy a krájíme v celku, vzniknou proužky, nezapomeneme předem odkrojit košťálky. Dáme na pánev a společně restujeme na mírném ohni. Na skus. Krok 2: Zbytek másla smícháme s utřeným česnekem s pár zrnky soli a nasekanými bylinkami. Dáme na chvilku do mrazu.
Mezitím přidáme ke směsi na pánvi koření (mimo grilovacího), sójovou omáčku, Vegetu. Krok 3: Do vymazaného kastrůlku dáme 2/3 rýže a uhladíme dlaní. Na rýži vysypeme z pánve směs. Urovnáme, přidáme zbylou třetinu rýže. Na ni naskládáme tenká kolečka cukety, poprášíme grilovacím kořením. Česnekovo bylinkové máslo nakrájíme na malé kousíčky a poházíme povrch s cuketami. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C 30-40 min.

Zveřejněno 21. 5. 2019

Poznámka autorky janky3

Když uvařím moc rýže tak, že se zvrátí sáček a je nekontrolovatelný. Rýže se sype do kastrůlku i kolem a nepřestává se sypat. Marné je hromovat, slibovat či prosit. Z té přehnuté části se sype tak dlouho, dokud tam je jediné zrnko. Co nesníme, dám do mrazu. Pak jednou zjistím, že šunka už skoro prochází, na klobásu jsem zapomněla a pak choi má už zažloutlé konečky listů a cuketa má vrásčitý konec. Přemýšlím o směsi s těstovinami, ale mám vlastně rýži v mrazu! A je to.

Určitě vás baví takhle si vymýšlet a kombinovat co dům dá. Mně tedy ano. Podáváme se zeleninovým salátem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bašta z pak choi, aneb když zbyde rýže

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4ZX6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bašta z pak choi, aneb když zbyde rýže

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4ZX6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

No, z té smrště nových 25ti receptů od jiné přispěvatelky mě tento jako jediný zaujal...bez různých prefabrikovaných směsí koření, se surovinami v dobré kondici a s kvalitní nepytlíkovou rýží by to mohlo být moc dobré....vyzkouším, trochu mi to připomíná sedmihradské zelí či něco podobného....

janky3: sedmihradské a kološvárské zelí jsou jen jiné názvy, je to stejný region...a jako u mnoha receptů co rodina to trochu jiný recept...základ je stejný - vrstvené zelí, rýže, klobáska, mleté maso, smetana, vše zapéct...tady na TOPkách je několik receptů....kombinace rýže + zelí vypadá divně, ale při dobré přípravě je to moc dobré
( Jsi mi připomněla, že tu konzervu si pamatuji také, tak na tu zapomeň....)

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
když zbyde rýže, co z rýže když zbyde, kdiz zbide maso, ryze s pak choi, recepty z pak choi, když zbyde grilované maso recepty, pak choi recept, kdyz nam zbyde ryze, když zbyde šunka, když zbyde rýže a těstoviny, pak choi ryze

Suroviny:
rýže, zelí čínské pak choi, šunka, klobása, cibule, grilovaná zelenina, koření grilovací, paprika sušená sladká, pepř, cuketa, máslo, česnek, bylinky, vegeta, omáčka sojová, sůl

Přidat fotografie receptu