Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sladký trhací chléb

Hodnocení receptu je 4,7 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dvevtroube dvevtroube

Snadný

Doba přípravy 210 min Doba přípravy: 210 min

210 min (210 min příprava)

Suroviny pro 16

16

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 361 kJ /
3 432 kcal
Bílkoviny86,03 g
Tuky132,57 g
Vláknina16,68 g
Cholesterol 1,01 g
Sodík 3,44 g
Sůl8,53 g
Sacharidy465,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do nádoby od pekárny nalijte rozpuštěné máslo. Pokud budete zadělávat těsto ručně, stačí, když bude změklé. Přilijte mléko a přidejte žloutky a vejce. Krok 2: Přisypte hladkou mouku. Udělejte do ní důlek a do něj dejte rozdrobené droždí. Přisypte cukr do jednoho rohu nádoby a trochou cukru zasypte i droždí. Do druhého rohu nádoby dejte lžičku soli. Krok 3: Nádobu vložte do pekárny, navolte program těsto a nechte pekárnu pracovat. Krok 4: Hotové těsto vyklopte na pracovní plochu zasypanou moukou a vytvořte váleček, který rozdělte na 16 kusů. Z každého kousku těsta vytvarujte bochánek. Bochánky nechte kynout ještě 20 minut pod utěrkou. Krok 5: Během kynutí připravte nátěrku z másla a cukru - vše vidličkou důkladně promíchejte a spojte. Krok 6: Formu na biskupský chlebíček vymažte olejem a vyložte pečícím papírem. Já mám formu o velikosti 25x12 cm. Krok 7: Vykynuté bochánky jemně zmáčkněte a vytvarujte váleček o velikosti formy (na šířku). Těsto prsty pomačkejte a potřete máslem s cukrem. Stejným způsobem připravte druhý kousek těsta, přiložte ho na ten první a opět potřete nátěrkou. Takto postupujte s každým kouskem a těsto vkládejte do formy. Krok 8: Pokud vám ve formě zbude místo, vyložte ho pečícím papírem. Těsto potřete vodou, přikryjte a nechte ještě 20 minut kynout. Krok 9: Po 20 minutách opět těsto potřete vodou a formu vložte do předehřáté trouby na 170°C. Pečte 45 minut. Po upečení, ještě horký chléb potřete máslem. Krok 10: Vychladlý chléb můžete zasypat moučkovým cukrem. Můžete ho jíst tak, jak je, nebo si na odtržený kousek namazat marmeládu.

Zveřejněno 22. 5. 2019

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladký trhací chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mxJ0

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladký trhací chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mxJ0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Dělám už poněkolikáté, přidávám rozinky, nebo brusinky namočené v rumu a Voňavé pečení s vanilkou. Moc si vždy pochutnáme, děkuji za recept :-K

Tématické fráze:
trhací chleb, trhací chleba, recept na trhací chleba, recept trhací chleba, sladký chléb, sladký kynutý chléb do formy, sladký chleba, trhací chléb recept, recept na chleba, recept na trhací na chleba, sladky chleb recept, skoricovy skladany chleba, recepty trhací chleba, recep na trhaci chleba, sladký kynuty chleba, postup trhaci chleba, trhací chleba recept, sladký trhací koláč, chléb trhací recepty, recept sladký chleba

Suroviny:
mouka hladká, mléko, máslo, cukr krupice, droždí, žloutek, vejce, sůl, máslo, cukr moučkový, máslo, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu