Suroviny
Porce: 5-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 102 kJ / 1 936 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,27 g |
Tuky | 135,57 g |
Vláknina | 6,55 g |
Cholesterol | 439 mg |
Sodík | 554 mg |
Sůl | 1,10 g |
Sacharidy | 69,71 g |
Postup přípravy
Přidáme prolisovaný česnek a necháme rozvonět. Pak přidáme mleté maso, koření, sůl, pepř a restujeme cca 10 minut, dokud se maso nedrolí a nezešedne.
Přidáme pasírovaná rajčata, cukr a dusíme 30 minut do zhoustnutí.
Podle potřeby dochutíme solí nebo cukrem. Krok 2: Bešamel :
V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme mouku a vymícháme světlou jíšku.
Zalijeme mlékem a dochutíme solí, pepřem, muškátovým květem.
Na mírném ohni za častého míchání necháme provářet cca 30 minut.
Nakonec přidáme najemno nastrouhanou goudu a necháme rozpustit. Podle potřeby přidáme mléko. Krok 3: Pekáček nebo zapékací misku vymažeme olejem a dno zalijeme bešamelem.
Na bešamel vyrovnáme nevařené plátky lasagní, na ně masovou směs, opět nalejeme bešamel a tak vrstvíme do spotřebování všech surovin.
Nahoře by měla být masovo-rajčatová směs. Tu zasypeme parmezánem nebo goudou a zapékáme v troubě na 180°C cca 20 - 30 minut.
Zveřejněno 22. 5. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Boloňské lasagne 1
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jrDW
Moje poznámka
Boloňské lasagne 1
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jrDW
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 7 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 11 minutami
Plněné ořechy
Handour před 22 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 47 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 55 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 2 hodinami
Tématické fráze:
bolonske lasagne,
lasagne recept,
lasagne boľonské
Suroviny:
těstoviny,
sůl,
pepř,
maso mleté,
cibule,
pyré rajčatové,
sušená bazalka,
mléko plnotučné,
máslo,
mouka hladká,
květ muškátový,
sýr gouda,
sůl,
pepř,
sýr nastrouhaný
Komentáře