Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodové potěšení s nadýchaným kokosovým sněhem a mandlemi

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivace64 Ivace64

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 864 kJ /
3 553 kcal
Bílkoviny104,05 g
Tuky154,13 g
Vláknina29,40 g
Cholesterol 1,37 g
Sodík 844 mg
Sůl2,50 g
Sacharidy422,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ušleháme vejce s cukrem do pěny. Pramínkem zašleháme smetanu a nastrouhanou citronovou kůru. Nakonec vmícháme plátky mandlí a obě mouky smíchané s práškem do pečiva. Krok 2: Ušleháme těsto hladké konzistence a bez hrudek. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem. Navrch těsta poklademe vrstvu jahod. Pečeme v rozehřáté troubě cca 25 minut na 180 stupňů. Mezitím ušleháme tuhý sníh z bílků. Krok 3: K bílkům zašleháme cukr a nakonec zlehka vmícháme strouhaný kokos. Moučník vyjmeme z trouby, rychle potřeme nadýchaným kokosovým sněhem a vrátíme zpět do trouby. Pečeme dál při stejné teplotě cca 8-10 minut.
Pak teplotu snížíme na 150 stupňů a pečeme dalších 10 minut. Moučník necháme vychladnout a poté krájíme.

Zveřejněno 24. 5. 2019

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodové potěšení s nadýchaným kokosovým sněhem a mandlemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ox3g

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodové potěšení s nadýchaným kokosovým sněhem a mandlemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ox3g

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
moučník jahody sníh

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka hladká, mouka mandlová, smetana na vaření, prášek do pečiva, kůra citronová, mandle plátkové, jahody, bílek, sůl, kokos strouhaný, cukr krupice, mandle

Přidat fotografie receptu