Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 805 kJ / 1 626 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,00 g |
Tuky | 64,65 g |
Vláknina | 41,72 g |
Cholesterol | 519 mg |
Sodík | 1,36 g |
Sůl | 3,20 g |
Sacharidy | 181,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pohanku přebereme a rozmixujeme. Dobře ji prosejeme, mouka musí být jemná. Dáme ji do mísy, přidáme celozrnnou mouku, vejce, sůl, olej a vodu. Mixerem prošleháme, musíme mít kašovité těsto jako na palačinky. Těsto musíme nechat aspoň 4 hodiny odpočívat.
Krok 2: Žampiony omyjeme, papírovou utěrkou osušíme a nakrájíme na plátky. Do kastrolku dáme olej, žampiony, sůl, pepř, rozdrobený masox a lžičku vegety. Podusíme do měkka. Ke konci přidáme drobně nakrájenou papriku, chvíli smažíme, přidáme hladkou mouku a chvíli mícháme. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku.
Krok 3: Jogurt dáme do mističky, přidáme sůl, pepř, lžíci mléka a nasekaný kopr a promícháme. Na oleji z těsta usmažíme 4 placičky do zlatova. (těsto hezky zhoustlo za 4 hodiny ) Na půl placičky dáme náplň a přehneme a polijeme omáčkou. V přehybu placička trochu praskne, ale to přelijeme omáčkou.
Zveřejněno 26. 5. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pohankové placičky Dagmar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jrpW
Moje poznámka
Pohankové placičky Dagmar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jrpW
Nejnovější recepty
Domácí kváskový chléb
Přidáno před 1 hodinou
Zapečené jitrnice na zelí
Přidáno před 5 hodinami
Prejtem plněné bramborové knedlíky se špenátem
Přidáno před 5 hodinami
Jitrnice s vaječnými kroupami
Přidáno před 5 hodinami
Jelítko s nastavovanou kaší
Přidáno před 5 hodinami
Opečené jitrnice s růžičkovou kapustou
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Luxusní a rychlý makovník: Na vláčný a kyprý moučník je potřeba kvalitní mák, jemnost dodá smetana a bohatší chuť máslo
Pět nejoblíbenějších pomazánek na každý den: Připravte si k rychlé svačině či večeři tuňákovou, avokádovou nebo česnekovou
Švábské kobližky Fasnetsküchle: Tradiční masopustní pečivo musí být dozlatova osmažené a voní skořicí
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Těstoviny s cuketou a sušenými rajčaty
Neregistrovaný před 5 minutami
Chutné vafle
Neregistrovaný před 5 minutami
Vepřové na zelí a pivu
Neregistrovaný před 12 minutami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Neregistrovaný před 15 minutami
Zázvorovice
Neregistrovaný před 17 minutami
Tilápie na přepuštěném másle a bylinkách
Neregistrovaný před 17 minutami
Sušenky
Neregistrovaný před 20 minutami
Jemné domácí houskové knedlíky
Neregistrovaný před 25 minutami
Krkovička na hořčici z remosky
Neregistrovaný před 27 minutami
Brokolice zapečená s bešamelem a sýrem
Neregistrovaný před 30 minutami
Tématické fráze:
pohankové placičky,
recept na pohankové placičky,
placičky z pohankové mouky,
placičky z pohanky recept,
placičky z pohanky,
pohankové placky
Suroviny:
pohanka,
mouka celozrnna pšeničná,
vejce,
olej,
voda,
sůl,
žampióny,
paprika čerstvá červená,
olej,
masox,
vegeta,
kmín mletý,
mouka hladká,
sůl,
pepř,
petržel,
jogurt bílý,
mléko,
sůl,
pepř,
kopr
Komentáře