Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Opečené brambory s bylinkovým dipem

Hodnocení receptu je 4,8 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janky3 janky3

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny

Porce: Na jednu porci cca 2 brambory

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory umyjeme kartáčkem pod tekoucí vodou, neloupeme, nakrájíme na 2-3 mm silná kolečka a dáme smažit. Krájíme pouze tolik, kolik se vejde na pánev, aby brambory neztmavly. Smažíme z obou stran. Já smažím na dvou pánvích. Smaží se pomalu na mírném ohni. Dáme okapat na papírové utěrky. Krok 2: Aktivie (pro každého jednu) dáme do misky, přidáme zakysanou smetanu, česnek utřený se špetičkou soli a pepře, nasekané bylinky- množství jak kdo rád. Zamícháme a rozdělíme zpět do kelímků od aktivie. Pokud zbude dip, může se zamíchat do zeleninového salátu. Krok 3: Servíruji- viz obrázek. Opečené kolečko se řádně omočí v dipu a šoupne do úst.

Zveřejněno 27. 5. 2019

Poznámka autorky janky3

Bylinky je třeba dát všechny druhy, ve spojení s česnekem a smetanou je to neuvěřitelně dobré. Fakt bašta.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Opečené brambory s bylinkovým dipem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wLJJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Opečené brambory s bylinkovým dipem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wLJJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Lákavé a hodně jednoduché :-)

S dipem máme rádi bramory vařené ve šlupce, oloupané a dáme si na ní kousek másla a na to tvarohový dip a to opakujem než jí sníme. Ale tento recept vyzkouším, líbí se mi.:-K

Jaromira18: Brambory s tvarohem, máslem a pažitkou jsou snad lepší, než řízek. A k nim studené podmáslí!

Líbí se mi bod 3.:yes: Já jsem sice asi líná kuchta a plátky brambor pocákané olejem bych šupla do trouby, ale s tím multibylinkovým dipem:yes:

Je to dobré, ja osobne mám pražené alebo pečené zemiačky rada, len ten dip by som nedávala späť do plastu, ale radšej do sklenenej mištičky. ;-)

janky3: V každom prípade je to dobré. :yes:;-)

Zobrazit 2 starší odpovědi

Tématické fráze:
opečené brambory, opečené brambory recept, recept na opečené brambory, opečený brambory, opecene brambory videorecept, brambory opečené se se smetanou, opečené brambory se smetanou, opeceny brambory na kolecka, opečene-brambory, brambory s dipem, videorecept na opečené brambory v troubě recepty, varena brambory s bylinkovym máslem

Suroviny:
olej olivový, smetana zakysaná, sůl, pepř, kopr, česnek

Přidat fotografie receptu