Koblihy s majonézou
Koblihy z kynutého těsta, které je zjemněno a zvláčněno majonézou. Zároveň jsou odlehčené i tepelnou úpravou, kdy je místo smažení pečeme v troubě. Stačí je tedy už jen naplnit nebo pocukrovat a můžeme servírovat.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 011 kJ / 3 349 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,52 g |
Tuky | 115,71 g |
Vláknina | 18,36 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 1,46 g |
Sůl | 3,56 g |
Sacharidy | 481,17 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z lžíce mouky, vlažného mléka, droždí a lžičky cukru necháme vzejít kvásek.
Krok 2: V míse smícháme mouku se vzešlým kváskem, cukrem, majonézou, žloutky a špetkou soli na těsto. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme ho na teplém místě vykynout aspoň hodinu.
Krok 3: Potom z těsta vyválíme plát a pomocí skleničky vykrajujeme kolečka, která dáme na plech vyložený pečicím papírem nebo fólií a necháme ještě tak 30 minut kynout.
Krok 4: Vykynuté koblihy potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme do předehřáté trouby péct při teplotě 180 °C do zlatova nebo pomocí špejle můžeme zkusit, zda se těsto na ni nelepí. Hotové vyndáme a ještě horké pocukrujeme.
Zveřejněno 28. 5. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koblihy s majonézou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dj3B
Moje poznámka
Koblihy s majonézou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dj3B
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 21 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 14 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 14 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 16 hodinami
Tématické fráze:
koblihy z těsta s s majonézou,
jak pect koblihy,
masopustní koblihy s majonézou,
recept majonézová koblihy,
kblihy z majonezy,
koblihy recept,
koblihy,
konlihy z majonéza,
koblihy z majonezy#utm_source=videa.seznam.cz,
těsto na koblihy s majonézou,
koblihy top recepty,
recepty - na koblihy,
top recepty koblihy,
koblihy s Majolkou®,
kdy péct koblihy,
domácí koblihy s s majonézou,
domácí koblihy s majonézy,
těsto na koblihy s majonéza,
recepty donuty z majonézy,
domácí donuty s majonézou
Suroviny:
mouka polohrubá,
mléko,
cukr moučkový,
majonéza,
droždí čerstvé,
žloutek,
sůl,
vejce,
cukr moučkový
Komentáře