Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vejce se sýrem do skla

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 864 kJ /
446 kcal
Bílkoviny32,79 g
Tuky33,71 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 791 mg
Sodík 568 mg
Sůl1,31 g
Sacharidy2,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slaninu nakrájíme na kousky a dáme vyškvařit. Vejce dáme vařit do vařící vody na 4,5-5 minut. Hermelín nakrájíme na kousky a dáme na dno sklenice. Krok 2: Uvařená vajíčka krátce zchladíme a pokud možno, ještě horká, oloupeme. Jen částečně a lžičkou vybereme do misky na sýr. Jemně osolíme a opepříme. Krok 3: Vejce ve sklenici posypeme nakrájenou natí, připravenou slaninou a sýrem. Zdobíme kousky rajčat. Podáváme ihned s chlebem namazaným máslem.

Zveřejněno 3. 6. 2019

Poznámka autorky mika59

Množství surovin je orientační.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vejce se sýrem do skla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xMRn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vejce se sýrem do skla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xMRn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Jen malá NEUTRÁLNÍ poznámečka, ne podle kuchařských knih a starých názvů, ale jen z hlediska českého jazyka: Pod názvem "vejce do skla" si lze představit představit spíše vejce nějak připravená, do skla (např. sklenice, poháru, misky) vložená a tak servírovaná. Pokud by se vejce již ve sklenici připravovala, hodil by se spíše název "ve skle", název "do skla" už méně.

Že jsem nedržela ústa:-8
Kalíšky už jsem našla, ale nemám vejce hodné této úpravy...a hlavně jsem neměla čas si najít "Tři vejce do skla"....Ale ujišťuji vás, že mezi vejcem vařeným ve skořápce a vydloubnutým do skleničky a vejcem syrovým vyklepnutým do skla a pak vařeným JE chuťový rozdíl...není to totéž....A protože ty kalíšky mám po babičce prvorepublikové hospodyňce, tak si myslím, že Burianovská "tři vejce do skla" byla připravována takto.

Vůbec nezpochybňuji hezký recept a ani název, jen jsem si trochu naběhla s historickou remeniscencí;-)
Kterou tedy zkusím dotáhnout do konce...
Dámy :-K:-K:-K

Já bych s dovolením polemizovala s názvem DO SKLA - ale jak jsem teď gúglila, tak je to běžný název, ale tohle jsou vejce VE SKLE. Jen ve dvou komentářích v jedné diskuzi jsem je našla - ta pravá prvorepubliková Burianovská...ne vejce na hniličku vydloubnutá do něčeho skleněného a ochucená. A tak se u nás vždycky dělala - jen nemůžu ty kalíšky teď najít. Skleněný tlustostěnný kalíšek na nožičkách na jedno nebo dvě vejce, gumička, víčko a pérko - princip starých zavařovaček. Vymáznout máslem, klepnout vajco, ochutit, zavřít, z cca 3/4 do kastrolku s vroucí vodou, cca 5 minutek, vytáhnout, ještě trochu dojdou....

Eja57: Nevím, ale nevidím důvod to měnit..já nedělala originál..jen po svém a vejce do skla nebo ve skle zase takový rozdíl není..;-)
hosta: ;-);-) :yes::yes:.:-K

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
vejce do skla s parmezanem, vejce do skla s parmazanem, vejce do skla, dvě vejce do skla, tři vejce do skla recept, vejce do skla top recepty, vejce ve skle s parmezanem, vajíčka do skla language:cs, vejce do skla recept, vejce do skla recepty, tři vejce do skla recept podle

Suroviny:
vejce, sýr hermelín, slanina anglická, sýr parmazán strouhaný, rajče, pažitka, sůl

Přidat fotografie receptu