Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 344 kJ / 82 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,90 g |
Tuky | 5,18 g |
Vláknina | 1,62 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 198 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 7,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předem připravíme kelímek hořčice, do které vmícháme lžičku oleje, trochu cukru, soli a špetku pepře. Musí vzniknout trochu pikantní, ale lahodná kombinace.
Krok 2: Plátky roštěné - někdo plátky masa trochu naklepává, já ale nenaklepávám, z masa pak uniká šťáva a je sušší. Roštěnou vložíme pod rozpálený gril (v troubě na suchý plech, nebo na opravdu rozpálený kontaktní gril, u zahradních grilů podle druhu, měl by to být gril uzavíratelný). Pokud má být steak "medium", čili uprostřed růžový, ale ne krvavý, opékáme prudce po dobu 1,5 minuty po každé straně a potom ještě jednou tak dlouho (1,5 min) dopékáme při mírnější teplotě (čas záleží i na tom, jak silné plátky máte). Pokud máte oblíbený jiný stupeň propečení, musíte dobu grilování upravit.
Krok 3: Pak nepatrně maso osolíme, opepříme, potřeme připravenou hořčicí, obalíme ve strouhaném křenu (použijeme na to množství křenu podle jeho palčivosti) a podle požadované chuti.
Krok 4: Podáváme s tatarskou omáčkou a servírujeme se smaženými hranolky a se zeleninou (rajčata, okurky, papriky apod.).
Zveřejněno 5. 6. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chlupaté roštěnky na grilu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VGX9
Moje poznámka
Chlupaté roštěnky na grilu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VGX9
Nejnovější recepty
Tuňákový salát v tortille
Přidáno před 4 hodinami
Sekaná se sýrem a sušenými houbami
Přidáno před 4 hodinami
Bramborové placky s jitrničkou
Přidáno před 9 hodinami
Bramborové placky plněné brynzou
Přidáno před 9 hodinami
Bramborové krokety jako chuťovky
Přidáno před 9 hodinami
Smažený bramborový knedlík v těstíčku
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Slané muffiny
Neregistrovaný před 1 minutou
Kanellbular - skořicové šneky
Ashelin před 9 minutami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Theodora před 11 minutami
Vepřové maso zapečené s kysaným zelím
Neregistrovaný před 17 minutami
Brambory s lečem a vepřovým masem zapečené v troubě
Neregistrovaný před 18 minutami
Vepřová pečeně se zeleným pepřem
Genzerman před 27 minutami
Banana bread - banánový chlebíček
Neregistrovaný před 31 minutami
Škvarkové sádlo
Neregistrovaný před 45 minutami
Omáčka s hovězím masem
Neregistrovaný před 56 minutami
Výborné lasagne
Neregistrovaný před 1 hodinou
Tématické fráze:
recept rostena na grily
Suroviny:
roštěná hovězí,
hořčice plnotučná,
olej,
cukr,
pepř,
sůl,
křen,
hranolky,
tatarská omáčka,
zelenina
Komentáře