Suroviny
Porce: 20 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 829 kJ / 2 588 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,10 g |
Tuky | 32,13 g |
Vláknina | 5,76 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 526 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 520,80 g |
Postup přípravy
Vejce s cukrem ušleháme do pěny, pomalu za stálého míchání přisypeme mouku s práškem do pečiva a vymícháme hladké těsto. Krok 2: Nalijeme těsto na vymazaný a vysypaný plech a pečeme na 170 stupňů cca 15 minut. Krok 3: Šťávu z kompotu slijeme do odměrky a ovoce necháme na cedníku okapat. Ovoce nakrájíme na drobné kousky
a šťávu dolijeme do množství 0,6 l vodou. Krok 4: Po upečení korpusu a jeho zchladnutí připravíme krém. Ušleháme šlehačku a do skoro vyšlehané šlehačky zašleháme ztužovač. Přidáme zakysané smetany s cukrem a chvilku prošleháme. Krém hned rozetřeme na korpus, poklademe nakrájenými mandarinkami a broskvemi. Krok 5: Šťávu dolitou vodou nalijeme do hrnce, přidáme vanilkové pudinky a cukr a dobře rozmícháme. Uvaříme jako klasický pudink do zhoustnutí a ještě horké nalijeme na krém s ovocem. Opatrně rozetřeme a necháme zchladnout. Potom dáme ztuhnout do lednice aspoň na 5 hodin. Nakrájíme na řezy.
Zveřejněno 5. 6. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ovocné řezy se smetanovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WJYX
Moje poznámka
Ovocné řezy se smetanovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WJYX
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapustový prejt
magdalenka před 50 minutami
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 13 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 15 hodinami
Slaný koláč z brokolice
lecho před 16 hodinami
Tématické fráze:
ovocne rezy,
řezy s ovocem,
ovocné řezy recept,
ovocné řezy s krémem,
rezy s ovocem,
řezy s ovocem a smetanovým krémem,
ovocny rez s krémem,
ovocne rezy - recept,
řez se smetanovým krémem s ovocem,
ovocný řez,
řez s ovocem a smetanou,
cuketová buchta s ovocem,
řezy se smetanovým krémem a ovocem,
recepty na řezy s krémem a ovocem,
ovocný řezs s krémem,
rezy ovocem s krémem,
ovocny řez s mandarinkami,
řezy ovocné,
zákusek s krémem a s mandarinkami,
recepty ovocné řezy
Suroviny:
vejce,
cukr,
prášek do pečiva,
mouka polohrubá,
šlehačka,
ztužovač šlehačky,
cukr vanilkový,
smetana zakysaná,
cukr moučkový,
kompot broskvový,
šťáva z kompotu,
cukr,
pudink vanilkový,
olej,
mouka hrubá
Komentáře (1)