Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové "osso buco" na čínský způsob

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenunka Lenunka

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 388 kJ /
3 200 kcal
Bílkoviny178,31 g
Tuky250,99 g
Vláknina8,24 g
Cholesterol 1,50 g
Sodík 5,53 g
Sůl12,60 g
Sacharidy55,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Porce masa omyjeme, osolíme, opepříme a dáme na pekáček. Pečeme na sucho asi 20 min v troubě na 200°, dokud nechytí barvu. Krok 2: Mezitím na oleji v nádobě, která půjde dát do trouby, zpěníme nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme mrkvičku, badyán a skořici a společně chvíli mícháme, až zelenina chytí barvu. Krok 3: V misce smícháme prolisovaný česnek, med, sojovou omáčku, zázvor, chilli, rýžový ocet a rajčata. Přidáme směs k zelenině a promícháme. Podlijeme vodou nebo vývarem, vložíme opečené maso i s výpekem, přiklopíme poklicí a vložíme do trouby asi na 1 hodinu na 170°. Krok 4: Po hodině by maso mělo být měkké. Sundáme pokličku z pekáčku, zvýšíme teplotu na 200° a pečeme ještě asi 20 minut, aby se vyvařila šťáva a maso se opeklo. Pokud bychom měli moc šťávy, můžeme ji zahustit trochou solamylu, rozmíchaného ve studené vodě. Krok 5: Podávala jsem s kari rýží.

Zveřejněno 8. 6. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové "osso buco" na čínský způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mxDA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové "osso buco" na čínský způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mxDA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (10)

Mam rada netradicne recepty, aj tento je krasny. To bravcove osso buco som nevidela. Dam kus kolena?

magdalenka: děkuji:-), a určitě to půjde i s kolenem vcelku:-), případně by ho zvládl řezník při trošce dobré vůle i nasekat:-)
to osobuko je takto nakrájené na kousky:
https://nakup.itesco.cz/groceries/cs-CZ/products/2...

Leni to je tak černé z té sojovky? nebo fotkou.? Pěkný recept..:yes: Určitě chutná skvěle..:yes:

casino: to maso na salku musím zkusit:-), mám ráda masa na medu a tak, vůbec první recept, který jsem sem vložila, bylo medové kuřátko, je to hodně podobné, jen místo salka je med:-)
https://www.toprecepty.cz/recept/41723-medove-kura...

Zobrazit 6 starších odpovědí

Tématické fráze:
osobuko recept, vepřové koleno osobuko, vepřové ossobuco, koleno osobuko, vepřové osobuko, recept osobuko, vepřové maso na čínský způsob, vepřové koleno recept osobucco, ossobuco recept, vepřové koleno pečené osbucho, osobuko maso, recepty na ossobuco, recept vepřové ossobuco, vepřové ossobuco recepty, vepřové osobuco recepty, vepřová čína recept, veprove koleno osobuko recept, veprovy bucek na čínský způsob, osobuko, bumčo recepty buček

Suroviny:
koleno vepřové, olej, cibule, karotka, zázvor sušený, česnek, badyán, skořice celá, vločky chilli, med, omáčka sojová, rajče loupané, pepř, ocet rýžový, solamyl

Přidat fotografie receptu