Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Francouzský" kuřecí pekáček

Zapečené kuřecí maso se sýrem je skutečná rychlovka. Navíc je to jídlo velmi variabilní. Můžeme měnit koření i druhy sýra. Pokaždé bude mít pokrm jinou chuť a pokaždé si pochutnáme.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

yanull yanull

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 074 kJ /
1 452 kcal
Bílkoviny168,05 g
Tuky70,36 g
Vláknina10,22 g
Cholesterol 470 mg
Sodík 2,57 g
Sůl6,40 g
Sacharidy34,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme na 180 °C. Krok 2: Kuřecí maso (měla jsem stehenní řízky) nakrájíme na slabší plátky a polovinu množství urovnáme na dno vymaštěného pekáčku po celé jeho ploše. Krok 3: Mírně osolíme a posypeme bílým pepřem.
V misce rozmícháme zakysanou smetanu, majonézu, drobně nasekaný česnek, nakrájené bylinky a polovinu jemně nastrouhaného sýru. Trošku osolíme, opepříme. Krok 4: Na rozprostřené maso rozetřeme polovinu směsi a poklademe na ni plátky nakrájené cibule, těsně vedle sebe. Pak dáme opět kuřecí maso a potřeme zbytkem sýrové hmoty. Na ni opět přijdou plátky cibule. Krok 5: Vše zasypeme zbytkem strouhaného sýru a dáme péci do vyhřáté trouby na 180 °C, cca 40 minut. Krok 6: Příloha: nové brambory nebo bramborová kaše

TIP: Strouhaný sýr v kuchyni - jednoduchý a chutný pomocník, který vylepší mnoho pokrmů

Zveřejněno 9. 6. 2019

Poznámka autorky yanull

Zdroj: fb, kde v původním receptu nejsou zelené bylinky, ale protože mám na zahradě pěkné, tak jsem je tam dala. Koriandr, majoránku, petrželku a pár lístečků tymiánu, mohla by být i bazalka, tu zatím nemám.

Podle původního receptu je tam pouze pepř, mletá paprika a z bylinek čerstvý kopr. Příště bych tam přidala trochu chilli omáčky, ale bylo to jídlo i pro děti, tak jsem byla opatrná, aby je nepálila pusa, ale česnekem nešetřím, toho není nikdy dost :-)

Druhou polovinu sýru jsem dala až po upečení, jen aby se na horkém podkladu rozpustil. Máme to tak raději, když se dává hned na začátku, zdá se mi vysušený. Pekla jsem zakryté, až po odkrytí jsem posypala sýrem a vložila do již vypnuté trouby.

Maso je křehké, šťavnaté a příjemně voní po bylinkách.

Pokud vyzkoušíte, věřím, že vám také bude chutnat :-)

Na aranžování pokrmu nebylo mnoho času, může za to nedočkavý vnuk :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Francouzský" kuřecí pekáček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xMpn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Francouzský" kuřecí pekáček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xMpn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

lákavé, takové recepty mám ráda:-), zkusím, použiju tymián, miluju kombinaci česnek + tymián + zakysanka :-):-K

Tématické fráze:
kuřečí na maso na francouzky, kuřecí pekáček

Suroviny:
prsa kuřecí, sýr strouhaný, smetana zakysaná, majonéza, cibule, máslo, česnek, sůl, pepř bílý mletý, čerstvé bylinky, brambory

Přidat fotografie receptu