Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Banketky II.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 110 min Doba tepelné úpravy: 10 min

120 min (110 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 20 kusů

20kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 732 kJ /
2 804 kcal
Bílkoviny70,98 g
Tuky109,04 g
Vláknina16,68 g
Cholesterol 397 mg
Sodík 105 mg
Sůl0,23 g
Sacharidy376,39 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Odvážené sádlo a máslo necháme dobře povolit (pomůže mikrovlnka).
Ve vlažném mléku s vodou rozmícháme cukr a droždí, přidáme všechny ostatní suroviny a uhněteme příjemně tvárné těsto, které v míse zakryjeme a necháme asi hodinu nakynout. Krok 2: Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 18-20 kousků a z každého uděláme malou houstičku nebo rohlíček. Všechny necháme vedle sebe vykynout na plechu s pečícím papírem nebo fólií. Krok 3: Vykynuté banketky potřeme vodou (a můžeme sypnout semínky) a upečeme v dobře vyhřáté troubě (230 °C/10-12 minut).

Zveřejněno 10. 6. 2019

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Banketky II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LrjW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Banketky II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LrjW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Milá cathleen, děkuji za odpověď. Musela jsem začít péct brzy ráno, teď už chystám do trouby třetí, poslední dávku. Udělala jsme to tak, jak píšeš a musím konstatovat, že se s těstem pracovalo mnohem lépe, než když jsem před týdnem zkoušela první várku a nechala kvasnice vzejít. Teď ještě houstičky (naučila jsem se je dělat opět podle Tvé rady z natřikrát rozříznuté placičky - šišky, jde to obdivuhodně rychle i mně, nezručné kuchařce :-O) naplnit a mohu jít ohromovat návštěvníky jedné vernisáže. :-D:-D

Dajda: ano, přesně tak :-) Domácí pekárna to vlastně dělá stejně. Ale pokud jsi na kvásek zvyklá, klidně ho udělej ;-)

Cathleen, prosím, kvasnice se jen rozmíchají s tekutinou a hned použijí? Kvásek se nenechá vzejít?

Tématické fráze:
banketky recept, banketky ze sadla, recept na domácí banketky, recept na banketky, recept na banketni pecivo, domaci banketky

Suroviny:
mléko, voda, mouka hladká, mouka polohrubá, žloutek, máslo, sádlo, sůl, cukr, droždí čerstvé

Přidat fotografie receptu