Suroviny pro 20 kusů
20kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 732 kJ / 2 804 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 70,98 g |
| Tuky | 109,04 g |
| Vláknina | 16,68 g |
| Cholesterol | 397 mg |
| Sodík | 105 mg |
| Sůl | 0,23 g |
| Sacharidy | 376,39 g |
Postup přípravy
Ve vlažném mléku s vodou rozmícháme cukr a droždí, přidáme všechny ostatní suroviny a uhněteme příjemně tvárné těsto, které v míse zakryjeme a necháme asi hodinu nakynout. Krok 2: Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 18-20 kousků a z každého uděláme malou houstičku nebo rohlíček. Všechny necháme vedle sebe vykynout na plechu s pečícím papírem nebo fólií. Krok 3: Vykynuté banketky potřeme vodou (a můžeme sypnout semínky) a upečeme v dobře vyhřáté troubě (230 °C/10-12 minut).
Zveřejněno 10. 6. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Banketky II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LrjW
Moje poznámka
Banketky II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LrjW
Nejnovější recepty
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 3 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 23 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodový likér
Jirka55221 před 1 hodinou
Domácí chleba
Samjda před 1 hodinou
Vánoční věnec
Stefi.f před 5 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 12 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 14 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 14 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 14 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 14 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 15 hodinami
Tématické fráze:
banketky recept,
banketky ze sadla,
recept na domácí banketky,
recept na banketky,
recept na banketni pecivo,
domaci banketky
Suroviny:
mléko,
voda,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
žloutek,
máslo,
sádlo,
sůl,
cukr,
droždí čerstvé
Komentáře (4)