Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jáhly s houbami a hořčicí čínskou

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 30 min

70 min (40 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 914 kJ /
936 kcal
Bílkoviny32,64 g
Tuky6,85 g
Vláknina41,14 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 44 mg
Sůl0,02 g
Sacharidy167,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pšeno (jáhly) zalejeme vodou, osolíme a uvaríme domäkka. Vody dáme len toľko, aby vsiakla do pšena, aby sa nič nezlievalo. Krok 2: Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme narezané huby, podlejeme lyžicou vody (podľa druhu húb) a podusíme cca 15 minút. Krok 3: Do horúcich podusených húb pridáme uvarené pšeno, prelisovaný cesnak a premiešame. Krok 4: Do horúcej zmesi pridáme natrhané listy horčice čínskej, premiešame a ihneď podávame so zeleninou.

Zveřejněno 13. 6. 2019

Poznámka autorky tejaja

Horčicu čínsku som vysievala tento rok prvýkrát. Má výborné korenené listy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jáhly s houbami a hořčicí čínskou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lwZJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jáhly s houbami a hořčicí čínskou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lwZJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
jáhly recepty, jáhly s houbami, recept na jáhly, recepty z jáhel

Suroviny:
jáhly, houby lesní, cibule, hořčice, česnek, olej, sůl

Přidat fotografie receptu