Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrkvička jako příloha

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janky3 janky3

Snadný

Doba přípravy 15 min. + restování

15 min. + restování

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 384 kJ /
570 kcal
Bílkoviny6,39 g
Tuky39,10 g
Vláknina17,28 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 1,66 g
Sůl4,00 g
Sacharidy39,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěnou mrkev a cuketu nakrájíme na půlkolečka a dáme restovat na pánev s rozehřátým máslem a olivovým olejem. Krok 2: Posypeme drceným kmínem. Až začne zelenina pouštět vůni, poprášíme ji kořením, zamícháme a přilijeme asi 1,5 dl vody. Krok 3: Na mírném plameni vyvaříme všechnu vodu za občasného zamíchání a vypneme.
Můžeme přidat kousek másla, aby celou směs více provonělo. Vhodné jako příloha místo brambor, ale i jako samostatné jídlo.

Zveřejněno 13. 6. 2019

Poznámka autorky janky3

Kdo rád zeleninu, ten si pochutná. Mohl by se přidat i hrášek, ale byla by to jiná chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvička jako příloha

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wLXm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvička jako příloha

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wLXm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
restovana mrkvička, jarni mrkvička restovaná

Suroviny:
karotka, cuketa, máslo, olej olivový, koření na grilovanou zeleninu, koření grilovací, sůl, kmín drcený

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu