Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Steak z vysokého roštěnce v červené curry pastě podle Ondřeje Slaniny

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Tefal

Náročný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie838 kJ /
200 kcal
Bílkoviny0,30 g
Tuky21,50 g
Vláknina0,45 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 181 mg
Sůl0,47 g
Sacharidy1,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Curry pastu rozmícháme ve vlažné vodě a přidáme 2 lžíce olivového oleje. Marinádou potřeme steaky. Necháme odležet cca 20 minut. Poté setřeme marinádu a vložíme do grilu. Nastavíme typ masa. Chytrý optigril si vypočte výšku masa a sám ohlásí zapípáním, kdy je steak rare, medium či well done. Steak poté vyjmeme, na teplém místě necháme odpočinout asi 5 minut a osolíme. Podávejte s bramborovými hranolky. Krok 2: Skvělou přílohou ke steaku jsou i opékané bramborové plátky, grilovaná kukuřice a koriandrový dip. Ve slupce uvaříme 600 g mladých brambor. Do vroucí osolené vody vhodíme 2 klasy kukuřice, 15 minut vaříme a poté necháme okapat a osušíme. Brambory i kukuřici nakrájíme na plátky silné asi 1,5 cm. V míse prohodíme se sušeným česnekem, solí a 40 ml olivového oleje. Vložíme do optigrilu rozpáleného na program zelenina. Pečeme dozlatova. Nakonec rozmícháme 200 g tučné zakysané smetany s hrstí nasekaného koriandru a 2 stroužky česneku, utřenými se solí. Podáváme ke steaku.

Zveřejněno 13. 6. 2019

Poznámka autora Tefal

S elektrickým kontaktním grilem můžete grilovat po celý rok! Senzory měří tloušťku masa, takže steak nebo grilovaná ryba budou vždy přesně podle vašich představ. Displej mění barvu, zobrazuje fáze přípravy a upozorňuje zvukovým signálem na přesný stav grilování. Grilovací plošky jsou vybavené nepřilnavým povrchem, takže čištění půjde samo!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Steak z vysokého roštěnce v červené curry pastě podle Ondřeje Slaniny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lwJ7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Steak z vysokého roštěnce v červené curry pastě podle Ondřeje Slaniny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lwJ7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
jak grilovat na optigrilu, roštěnky na cury, vysoký roštěnec top recepty, steak hovězí recept ondra slanina, vaříme na optigrilu

Suroviny:
pasta curry, voda, olej olivový, hranolky

Přidat fotografie receptu