Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bakoňské kotlety z Krušovic

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Casimanta

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 221 kJ /
2 204 kcal
Bílkoviny160,88 g
Tuky156,97 g
Vláknina14,20 g
Cholesterol 520 mg
Sodík 2,08 g
Sůl5,05 g
Sacharidy31,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kotlety nakrájíme na 2 cm vysoké plátky, anglickou slaninu nakrájíme na jemné kostičky zpěníme na oleji, přidáme nakrájenou cibulku a zázvor a též osmahneme. Zaprášíme 2 lžícemi sladké papriky, zamícháme a mírně povaříme, pak odstavíme z ohně. Krok 2: Kotlety lehce naklepeme, opepříme a zprudka po obou stranách osmažíme do zlatova. Krok 3: Pak uložíme do základu s cibulkou, podlejeme vodou nebo vývarem, aby bylo maso ponořené a za občasného obracení dusíme do měkka. Krok 4: Měkké maso vyjmeme a do výpeku přidáme zakysanou smetanu, povaříme a přidáme zbytek smetany. Nakonec přidáme nakrájené houby, povaříme a podáváme s bramborem.

Zveřejněno 17. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bakoňské kotlety z Krušovic

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mwBp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bakoňské kotlety z Krušovic

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mwBp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (15)

Vařila jsem včera. Mňamka:yes::-p

tuhle dobrotu milujeme všichni:yes::-D

Původně jsem čekala v receptu nějaké pivo,ale nakonec to vůbec nevadilo :-) Podávala jsem s opečenými nočky a moc jsme si pochutnali :-p Příště zkusím sehnat i čerstvý zázvor a uvidíme změnu.Posílám bod i foto :yes:

Toto jídlo celá rodina miluje. Vynikající recept.
Pro Veroniku: Bez zázvoru to nebude ono. Já osobně přidávám ještě lžičku čerstvého strouhaného zázvoru spolu se žampiony. Zázvor máme moc rádi.

Vypadá to báječně. Myslíte, že by se dal vynechat ten zázvor? :yes::-)

Vypadá to skvěle, opíšu ingredience, zajdu do krámu a hned se do toho pustím, než se přítel vrátí z práce. Určitě bude chutnat. Díky za recept :-K

Dneska jsme měli k obědu:-)Moc nám chutnalo i dětem:yes:
Dávám bodík je to luxus;-)

Včera jsem tenhle recept uvařila k večeři,byla to mňamka :-p.Dávám bodík

tak to vypada ohromne:) urcite zkusim

Klobouk dolů.:yes::-OTy kotletky vypadají jako v Maďarské restauraci u Balatonu.:-D:-DIngredience všechny.Jen tam je podávají s nočky(haluškama).:yes::-))Moc pěkné a bodík určitě.

Ukládám, už při pohledu na fotku jsem bezděky polkla...;-)

Zaujal ma názov. Bakony je v Maďarsku. Krušovice?;-)

Bingo:-!to by mohlo být vážně dobrý a je to taková naše krevní skupina. Nic víc, nic míň,prostě bod jak hrom Casimanto:yes:

:-p:yes:+

No, kotletky, to je moje;-):yes:

Tématické fráze:
recepty z kotlety bez kosti, bakoňské plátky, kotleta s kostí recept, vepřová plec bez kosti recept, vepřová kotleta s kostí, kotlety se zakysanou smetanou, vepřové kotlety s kostí, vepřová plec bez kosti recepty, vepřové kotlety recepty, vepřové kotlety po bakoňsku, kotleta s kosti, kotleta po maďarsku, recept na kotletu bez kosti, kotleta bez kosti, recepty vepřová plec bez kosti, kotleta s kostí recepty, kotlety po maďarsku, vepřová kotleta s kostí recept, bakonske platky recept, vepřové po bakonsku

Suroviny:
kotleta, cibule, slanina anglická, žampióny, smetana sladká, smetana zakysaná, sůl, pepř, paprika sušená sladká, olej, zázvor

Přidat fotografie receptu