Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Třešňový koláč s pudinkem

Úchvatný koláč efektní na pohled zároveň vynikající svou chutí. Kombinace třešní a náplně pohladí chuťové pohárky. Nevěříte? Schválně zkuste připravit třeba na nedělní posezení u kávy, pak dáte autorovi receptu palec nahoru!

Hodnocení receptu je 4,8 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 45 min

80 min (35 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 774 kJ /
3 770 kcal
Bílkoviny49,24 g
Tuky179,68 g
Vláknina19,40 g
Cholesterol 769 mg
Sodík 129 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy479,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku a moučkový cukr prosejeme, přidáme vanilkový cukr, kůru, vejce a na menší kousky nakrájený tuk. Zpracujeme na pevné a soudržné těsto, které zabalíme do fólie a dáme do chladničky na cca hodinu odležet. Krok 2: 200 g třešní omyjeme, necháme okapat a vypeckujeme (zároveň vypeckujeme i 300 g třešní na povrch a odložíme je). Přidáme vodu, rozmixujeme je a smícháme s cukrem a vanilkovým pudinkem. Za stálého míchání přivedeme k varu a cca 2 minuty povaříme. Necháme mírně vychladnout, občas promícháme, aby se nevytvořil škraloup. Krok 3: Z těsta oddělíme kousek na šneka, bude to zruba 1/4 až 1/3 z celkového množství. Větší díl těsta rozvalíme na plát a vložíme do středně velké koláčové formy (26 - 27 cm), vytvoříme i okraje. Z odloženého těsta vyválíme dlouhý pramen, který stočíme do tvaru šneka na už připravené těsto do formy. Krok 4: Pudink promícháme a vložíme do cukrářského sáčku s hladkou špičkou a naplníme připraveného šneka. Na povrch pudinku rozložíme vypeckované třešně a mírně zatlačíme. Krok 5: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 40-45 minut při 180 °C. Po upečení necháme ve formě důkladně vychladnout. Povrch pak můžeme jemně pocukrovat.

TIP: Oblíbené třešňové koláče a bublaniny

Zveřejněno 14. 6. 2019

Poznámka autorky Merylas

Zdroj: Chvilka v kuchyni

Koláč nám více chutnal druhý den, je ho třeba mít v chladu. Do pudinku se může přidat i špetka skořice. Z uvedeného množství je 8-10 porcí, záleží na velikosti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Třešňový koláč s pudinkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BZD2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Třešňový koláč s pudinkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BZD2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Mishmaja: Děkuji za vyzkoušení. :-K

Vyzkoušela jsem. nemam to tak krásné jako Vy, příště udělám užší proužek na šneka.

Marie Svarcova: Maruško, děkuji. :-K

:-)<3:yes::yes: moc se mi líbí recept a perfektní provedení , krásné už na pohled, chuť si dovedu představit :-K

:yes:<3

Hezký koláček a určitě chutný :yes:, napadlo mě, že by šnek šel také udělat z tvarohové nádivky, která se dává do "prošívané deky" ;-):-):-K

Skvělý koláč :yes::yes:;-)

:yes::yes::yes:

Vyzerá to super.

SilviaD: saly7: medanek: Děkuji. :-K

yanull: Tobě taky děkuji :-K Koláč se mi hned zalíbil, je jednoduchý a na pohled efektní. Určitě stojí za to, tento postup vyzkoušet i s tím tvarohem. :-K

Tématické fráze:
tresnovy kolac, recept na tresnovy kolac, koláč s pudinkem, pudinkový koláč, recept třešnový, tresnovy kolac s tvarohem, třešňový koláč s tvarohem a pudinkem, třešnový koláč s malinami

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, cukr vanilkový, kůra citronová, vejce, máslo, třešně, voda, cukr krupice, pudink vanilkový, třešně

Přidat fotografie receptu