Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka "okroška" babičky Aničky

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 257 kJ /
539 kcal
Bílkoviny38,06 g
Tuky26,08 g
Vláknina4,27 g
Cholesterol 673 mg
Sodík 445 mg
Sůl0,94 g
Sacharidy36,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Správně se mají brambory, okurka i ředkvičky nakrájet na kostičky, ale já jsem ředkvičky i okurku nastrouhala nahrubo, nať z cibulky jemně pokrájela. Krok 2: Přidala jsem jogurt, mléko, česnek, nakládanou červenou řepu, kostičky brambor, pepř a sůl. Vše se musí pěkně promíchat. Polévku necháme vychladit v lednici a podáváme na talířích nebo v polévkových miskách. Krok 3: Nakonec přidáme na každý talíř na čtvrtky nakrájené (oloupané) a vystydlé vajíčko vařené natvrdo a posypeme jemně posekaným koprem podle chuti. Podáváme vychlazené s chlebem pomáznutým máslem, nebo jen tak.

Zveřejněno 15. 6. 2019

Poznámka autorky MamlajdaD

V letním parnu velice osvěžující.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka "okroška" babičky Aničky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/61nL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka "okroška" babičky Aničky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/61nL

Marie

Komentáře (8)

Tejaja: Teď je to perfektní, dík za opravu. :yes::yes: Mám ještě jiné recepty na okrošku, ale ani jeden není s tím ruským kvasem. Ona se také hodně dělá v Polsku a asi to je naším jazýčkům bližší a tak ty recepty u nás vycházejí asi spíš z té polské okrošky. Tohle je moje zjednodušená verze, aby to v tom letním horku bylo i při vaření příjemné a rychlé.;-);-):-8 Dík za opravu nadpisu, přesně tak jsem to myslela!:yes::yes::-D

Eja57: Jejda ještě jedna pěkná fotka! Moc děkuju za obě fotografie, nejen za jednu!:-D:-K:yes:

Tejaja: Poraď, prosím, jestli bych neměla dát do názvu slovo polévka - např: Polévka okroška babičky Aničky, nebo Letní polévka okroška .. Aby to i těm, kteří tuto skvělou studenou polévku neznají bylo jasně o co jde. Díky moc za radu! :-8;-)

MamlajdaD: ;-) Anička, originál okroška sa robí s chlebovým kvasom, ty máí pekne napísané, že je to podľa babičky. Ale máš pravdu, veľa ľudí nevie, čo to vlastne je, možno by bolo dobré dopísať ´tam slovo "polievka". Napísala som, skontroluj a odsúhlas. Ak sa ti to nepodáva, oprav tak, ako bolo.;-):-K

Eja57:Ta fotka je parádní:-!:yes::yes::yes: Moc děkuju za vyzkoušení a za fotografii!:-K Jsem ráda, že ti to chutnalo, já jí v létě dělám častěji, je hned hotová. Jedna z těch mých oblíbených (taky miluji gaspačo, tarator atd.) Ještě jednou moc a moc děkuju za fotku a vyzkoušení!:-K

Okroška je studená polievka. ;-) https://cs.wikipedia.org/wiki/Okro%C5%A1ka

tejaja: veď áno...je to polievočka...hustějšia, pravda....bez kvasu, ale nechýbal mi tam....

Nevím, jestli to má takhle vypadat, ale rozhodně je to moc dobré:yes:
Tedy ředkvičky na kostičky jsem taky zavrhla a vzala jsem je i s okurkou přes struhadlo;-)

Tématické fráze:
studená polévka okroška, okrožka, okrožka polévka recept, polévka anička, polevka gaspaco, anička polévka recept, okroška bez brambor, polevka okrozka, gaspačo polévka original, okroška podle babičky, okroška letní, polévka okroška s červenou řepou, polevka okruska

Suroviny:
okurka salátová, jogurt, česnek, pepř, mléko, řepa červená, cibulka jarní, ředkvičky, brambory, vejce, šunka

Přidat fotografie receptu