Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduché domácí Marshmallows

Marshmallows jsou oblíbené pěnové pochoutky v anglicky mluvících zemích. Děti i dospělí je s oblibou ponoří do šálku horké čokolády nebo opékají nad ohněm. Příprava doma je tak trochu rodinný obřad, ale výsledek stojí za ochutnání.

Hodnocení receptu je 4,9 (44×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenunka Lenunka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min + tuhnutí

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, + tuhnutí)

Suroviny pro 1 dávka

pekáček 30x40 cm

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 208 kJ /
2 201 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 404 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy550,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci rozpustíme cukr krupici ve studené vodě. Přivedeme k varu, ztlumíme na nejnižší stupeň a svaříme na sirup asi 15 minut. Teplota sirupu by měla být 116 °C. Bez použití teploměru, se cukrový sirup musí "táhnout". Značně zhoustne. Krok 2: Zatím, co se vaří cukr, rozpustíme želatinu ve 100 ml horké vody, stačí svařit vodu ve varné konvici a želatinu zalít. Dokonale rozmícháme. Krok 3: Do mísy na šlehání dáme želatinu, uvařený cukrový sirup (horký) a prošleháme na nižší otáčky, než se směs spojí. Přidáme špetku soli, vanilkový extrakt a zvýšíme otáčky na maximum. Šleháme asi 10-15 minut, dokud se nevytvoří pěnová hmota. Krok 4: Pekáček vyložíme pečícím papírem. Smícháme cukr moučku a škrob. Přes sítko jemně posypeme celé dno pekáčku. Lze přidat například cukrové zdobení či třeba kokos. Krok 5: Hmotu vylijeme do pekáčku a uhladíme stěrkou. Polovinu hmoty můžeme obarvit potravinářským barvivem (nejlépe gelovým) a dolít jako další vrstvu. Celou hmotu posypeme opět zdobením (pokud ho používáme) a cukrem smíchaným se škrobem. Necháme zatuhnout při pokojové teplotě asi 3 hodiny. Dobu tuhnutí lze zkrátit v lednici na polovinu. Krok 6: Krájíme na čtverečky nebo vykrajujeme různé tvary pomocí vykrajovátek. Marshmallows obalíme na řezech ve zbytku směsi cukru a škrobu a oklepeme přebytečné množství.

TIP: Co se dá udělat z marshmallows

Zveřejněno 22. 6. 2019

Poznámka autorky Lenunka

Na tvarování bonbonů lze přizvat děti, aby si vykrájely například postavičky a podobně. Jediné riziko je cukr všude po podlaze.

Želatina se dá také rozpustit třeba v džusu, pak je želé ovocné a nemusí se ani barvit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduché domácí Marshmallows

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/govD

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduché domácí Marshmallows

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/govD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Mně to těsto nechtělo naboptnat nebo jak to říct prostě to je taková tekutina😅😅

Super nápad. Holky to zvládnou sami (pod dohledem) a o to bude větší radost. Díky!

juhan: těší mě, že se Vám recept líbí - určitě zvládnou, jen pozor na ten horký cukr :-):-K

moc pěkné, krásný tip :-K:-K:yes::yes:

:yes: já to snad fňoučatům udělám:-8

Teda :-O Hmm vypadá skvěle :yes: líp než z obchodu :-K

Ja pozerám ako puk...snáď raz nájdem odvahu vyskúšať...:-D

MiskaM: :-K:-K

Zobrazit 3 starší odpovědi

:yes::-O

hosta: cathleen: moc děkuji:-):-K:-K

Recept se mi moc líbí :yes: Ukládám si, a snad na něj někdy dojde řada :-8

Tématické fráze:
marshmallow recept, jednoduché recepty, domácí marschmalow, domácí marschmallow, jednoduché domácí marshmellows, marshmallows na špejli, marschmalow recept, domácí marshmalouws, recept na jednoduchá domácí lízátka, domácí marchmalow, recept domaci marshmellow, marshmallow recepty, domácí marshmalow, cukroví domácí pěnová hmota, marschmellow domácí, domácí marshmaliw, potravinářským gelovým barvivem, recepty z marshmallows, domácí marschellows

Suroviny:
cukr krupice, voda, voda, želatina, extrakt vanilkový, sůl, cukr moučkový, škrob, potravinářské barvivo, zdobení

Přidat fotografie receptu