Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šumavský bramborák

Dozlatova smažené bramboráky lákavě voní česnekem a majoránkou. Šumavský bramborák přece jen voní malinko jinak - k česneku a majoránce se přidává ještě vůně drobně krájeného a osmaženého kořeněného loveckého salámu, který je vmíchán do těsta.

Hodnocení receptu je 4,9 (35×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

HonzaB HonzaB

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 10 min

50 min (40 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 084 kJ /
737 kcal
Bílkoviny61,69 g
Tuky12,14 g
Vláknina10,89 g
Cholesterol 359 mg
Sodík 1,60 g
Sůl3,71 g
Sacharidy90,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupané brambory nastrouháme najemno, včetně oloupaných stroužků česneku. Krok 2: K bramborům nakrájíme na maličké kostičky lovecký salám nebo ho hrubě nastrouháme. Krok 3: Do mísy přidáme jedno větší vejce, majoránku, osolíme, opepříme, přidáme hrubou mouku (jsou s ní křupavější - s moukou hladkou to jsou slepenci). Krok 4: Směs promícháme. Lžící ji nabíráme a na rozpáleném sádle smažíme dozlatova menší bramboráky.

TIP: Jak připravit ty nejlepší bramboráky?

Zveřejněno 28. 6. 2019

Poznámka autora HonzaB

Nejlepší jsou brambory na uskladnění - mají méně vody, jinak směs musíme vymačkat.

Recept je velmi jednoduchý a uvidíte sami, že si ho oblíbíte. Hotové bramboráky dáváme na ubrousky, aby nebyly tak mastné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šumavský bramborák

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5ZqA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šumavský bramborák

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5ZqA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

HonzaB: A KDE ho Honzo děláte konkrétně???

bardot: Dělám ho na Šumavě - Vimpersko

Chvátám chvátám..DNES MUSÍM UDĚLAT.DÍKY.

Moc dobré!

Tak já bych si hned dala,lovečák v bramboráku super,akorát my nedáváme vůbec žádnou mouku,a i přes to jsou bramboráky super,smažíme na lívanečníku a to mi připomnělo,že už jsme je dlouho neměli a tak brzy napravíme,my bramboráky milujeme:-D:yes::-K:-K:-K

Buchyna: ...vyzkoušejte, po té hrubé mouce to není takový "slepenec" jako po hladké, ale hodně záleží na typu brambor... chce to brambory typu C.. Ale zase - každý máme jiné chutě a co právě chutná jednomu, nechutná jinému . ;-)

Na fotu vypadají krásně, určitě vyzkouším. Potom mne zaujala hrubá mouka a věřím tomu, že jsou lepší, než z hladké. Místo salámu dávám škvarky, nebo anglickou. Dávám bodík:yes:

HonzaB: já bych tam zase nedala lovecký salám (a nikdy bych je nedělala na oleji, jak uvádějí v jiných receptech) - jinak bramboráky mají velmi mnoho variant - my dáváme kmín - každý má tu svou oblíbenou<3

Dělala jsem téměř stejně, jen jsem měla paprikový salám a přidala sušenou cibuli..výborné :yes:.. přidala jsem foto..

tejaja: ..asi ano, omlouvám se...;-(

Zobrazit 2 starší odpovědi

Mě na tom zaujal spíš ten lovečák - sice to k Šumavě moc nejde;-) a já nemám ráda bramboráky s jakoukoli uzeninou v těstě, ale když si představím tu chuť....by mi asi určitě chutnalo, musím vyzkoušet:-K
Mouku nedávám vůbec, ale určitě je lepší hrubá než hladká....

Eja57: Nic se nestalo...vždyť se přijeďte podívat a přímo vám ten bramboráček ze Šumavy s lovečákem udělám...Dělám si ho každý pátek...;-):-K;-)

Zobrazit 2 starší odpovědi

Zaujala mě použitá hrubá mouka k zahuštění, musím to s ní zkusit :yes:

yanull: Zkuste to, já to mám od své babičky a právě je bramborák křupavější a není slepený... Honza;-)

Články s tímto receptem

Tématické fráze:
bramborák recept, recept na bramborák, šumavský bramborák, recept bramborak, bramboráky recept, bramboráky, bramborák, recept na bramboráky, cmunda recept, šumavský bramboráky, recept bramboráky, recept bramboráčky, recepty na bramboráky, bramboráčky, sumavske sejkorky, šumavské bramboracky, bramboráky recepty cmunda, bramboraky po šumava, šumavské bramboráky, cmunda bramborak

Suroviny:
brambory, vejce, česnek, salám lovecký, majoránka, pepř mletý, sůl, mouka hrubá, sádlo

Přidat fotografie receptu