Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí prsa v estragonovo hořčičné omáčce

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eja57 Eja57

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 197 kJ /
525 kcal
Bílkoviny85,40 g
Tuky17,50 g
Vláknina0,60 g
Cholesterol 229 mg
Sodík 593 mg
Sůl1,49 g
Sacharidy6,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí ňadro osolíme, dáme na pánev s rozehřátým olejem, orestujeme z obou stran, přidáme hořčici a najemno nasekaný estragon, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Krok 2: Po změknutí maso vyjmeme, necháme chvíli odpočinout, do výpeku přidáme smetanu a trochu citronové kůry, rychle provaříme. Krok 3: Odpočinuté prso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a servírujeme - já s novými brambory, jistě by byla vhodná i rýže.

Zveřejněno 29. 6. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí prsa v estragonovo hořčičné omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9ZxY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí prsa v estragonovo hořčičné omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9ZxY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Poulet à l'estragon ? Delam skoro stejne, jen nedavam horcici, ale podliji bilym vinem. Doporucuji pouzit i trochu suseneho estragonu a pak pridat ve finale estragon cerstvy.

bofinka: inspiraci jsem nikde nehledala, byl to okamžitý nápad, že estragon + hořčice + smetana budou chuťově ladit...Mohu se zeptat na důvod, proč kombinovat sušený a čerstvý estragon?

Tématické fráze:
kuřecí prsa v horcicne smetanové omáčce, kuřeci prsa v medovo hořčičné, recepty na kuř.prsa s omáčkou

Suroviny:
prsa kuřecí, hořčice dijonská, estragon, kůra citronová, vývar, sůl, olej, smetana

Přidat fotografie receptu