Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sumeček africký s pórkem a bramborami

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 40 min

100 min (60 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 207 kJ /
1 722 kcal
Bílkoviny83,90 g
Tuky109,20 g
Vláknina10,80 g
Cholesterol 310 mg
Sodík 1,84 g
Sůl4,40 g
Sacharidy64,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rybu nakrájame na hrubšie rezance. Zemiaky a paradajky narežeme na plátky, pór na kolieska. Krok 2: Do vymasteného pekáčika skladáme: polovicu zemiakov, polovicu ryby, polovicu paradajok a polovicu pórku. Pokvapkáme olejom, osolíme. Vrstvy ešte raz opakujeme, opäť pokvapkáme olejom a osolíme. Krok 3: Slaninu nakrájame na kocky a vyškvaríme. Odstavíme a vmiešame do nej papriku. Zmiešame s vínom a celú zmes vylejeme do pekáčika. Krok 4: Zakryté dusíme v rúre na 180°C cca 40 minút. Pred dopečením odkryjeme a ešte 10 min dopekáme odkryté.

Zveřejněno 1. 7. 2019

Poznámka autorky tejaja

Môžeme použiť aj inú rybu. Ja uprednostňujem sumčeka afrického, jednak preto, že mi chutí, a jednak preto, že je chovaný u nás na Slovensku. :)))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sumeček africký s pórkem a bramborami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KqWJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sumeček africký s pórkem a bramborami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KqWJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
sumeček africký recepty, sumeček africký recept, uzený sumeček africký, sumeček recept, africký sumeček recepty, recept africký sumeček, grilovaný sumeček africký, sumeček africký s bílým vinem, sumeček recepty

Suroviny:
sumeček africký, brambory, rajče, pórek, olej, sůl, slanina uzená, paprika sušená sladká, víno bílé, nať petrželová

Přidat fotografie receptu