Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík po francouzsku - Králičí mereta po burbonsku

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

casino casino

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 465 kJ /
1 067 kcal
Bílkoviny12,87 g
Tuky89,53 g
Vláknina0,90 g
Cholesterol 666 mg
Sodík 3,28 g
Sůl8,17 g
Sacharidy20,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hřbety (filé) a vykostěné zadky rozkrájíme na menší kousky a v kastrole je na másle opečeme dozlatova.
Přidáme cibuličky, zaprášíme moukou a připravíme světlou zásmažku, zalijeme ji vínem a vodou.
Osolíme, opepříme, přidáme bouquet garni a zakryté dusíme do měkka (podle stáří ušáčků asi 50 až 60 minut). Krok 2: Smísíme žloutky, smetanu, citronovou šťávu, petrželku, přidáme do kastrolu s masem a prohřejeme. Krok 3: Kousky masa urovnáme do servírovací mísy a přelijeme omáčkou z masa. Krok 4: Podáváme s na másle opečenými plátky bílého chleba.

Zveřejněno 1. 7. 2019

Poznámka autora casino

A co se zbytkem masa?

Hlavu, žebra, boky, kosti na vývar, který sice není nic moc, ale s knedlíčky z králičích jater je to OK, OK, OK!!!

A lopatky? Jedině smažené v trojobalu, dušené brambory, okurkový salát se smetanou, hihihi.

Dnes mi volala ze dvora má "dvorní" dodavatelka produktů ze dvora, zdali si nepřeji mladé ušáky...

No, kdo by odolal, že. Letos jsme podle tohoto rcp králíky ještě neměli...

ZDROJ:

Moje druhá kuchařka: Francouzská kuchyně 1972 (17,- Kčs)

O Přírodo!!! Jak ten čes chvátá...

Bouquet garni: https://cs.wikipedia.org/wiki/Bouquet_garni

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíše to do komentářů, tak se asi neurazím…

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík po francouzsku - Králičí mereta po burbonsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ox1Q

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík po francouzsku - Králičí mereta po burbonsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ox1Q

Marie

Komentáře (6)

Smažené "lopatky" neboli přední nožičky z králíka bývávalo moje nejoblíbenější dětské jídlo. Dodnes si pamatuju, že mi ho moje babička uvařila, když jsem šla první den do školy ve 2. třídě. A že už je to něco let:-! :-(

Znam tuto pripravu jako frikasé (fricassée) a lze tak upravit urcite i jine druhy masa, jako kureci, teleci atd.
Nekdy pridam cerstve houby jindy artycoky nebo spargl :yes:

bofinka: To telecí, nezní vôbec špatně!:yes:

Casino, ty cibuléčky i s natí, nebo jen to bílé? Jaké bylinky Bouguet garni , je víc kombinací dle krajů ve Francii. Já to sice viděla,ale tehdy mě vaření vůbec netento!

Veronika.Hrozna: Nechci odpovídat za casina, ale já do francouzských receptů , kde se uvádí cibulky, používám perlové cibulky ;-)

Já snad budu muset koupit králíka;-):-)

Tématické fráze:
králičí stehna po po francouzsku, maso po burbonsku, králičí přední nožičky na paprice, file po francouzku, králík po francouzsku, králík po francouzsku s kapari

Suroviny:
králík, máslo, mouka, víno bílé suché, voda, sůl, pepř mletý, bouquet garni, žloutek, smetana, petrželka, chléb bílý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu