Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehký tvarohový koláč s ovocem

Když je sklizeň jahod v plném proudu a vy již nevíte co z nich připravit, vsaďte na lahodný koláč s tvarohovým krémem, posypaný křupavou drobenkou. V ústech po něm zbyde jen příjemně sladká chuť.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

bumbecka bumbecka

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min bez doby odležení těsta

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 540 kJ /
3 953 kcal
Bílkoviny113,18 g
Tuky183,91 g
Vláknina12,09 g
Cholesterol 1,47 g
Sodík 520 mg
Sůl1,06 g
Sacharidy455,31 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z hladké mouky, moučkového cukru, změklého másla, žloutku a soli vypracujeme pevné těsto, které necháme v chladu odležet. Krok 2: Včas zapneme nahřívat troubu na 170 °C. Dortovou formu vyložíme pečicím papírem. Krok 3: Těsto rozválíme dokulata a vyložíme s ním dortovou formu. Krok 4: Tvaroh utřeme s oběma cukry, žloutky, pudinkovým práškem a citronovou šťávou. Krok 5: Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme k tvarohu. Krok 6: Připravíme drobenku. Z másla, mouky a cukru ji rozdrobíme mezi prsty. Krok 7: Tvarohovou rozetřeme na těsto, poklademe půlkami jahod a posypeme drobenkou. Vložíme do trouby a pečeme asi 45 minut.

TIP: Jahodové koláče - nejlepší recepty

Zveřejněno 2. 7. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehký tvarohový koláč s ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WJkn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehký tvarohový koláč s ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WJkn

Marie

Tématické fráze:
křehký koláč s tvarohem a ovocem, jemný tvarohový koláč s ovocem

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, máslo, žloutek, sůl, tvaroh měkký, cukr vanilkový, cukr krupice, vejce, pudink vanilkový, šťáva citronová, jahody, máslo, mouka hrubá, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu