Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapr ve studené houbové omáčce

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MamlajdaD MamlajdaD

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie318 kJ /
76 kcal
Bílkoviny3,88 g
Tuky0,44 g
Vláknina7,92 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 17 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy10,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rybu ovaříme v osolené a okyselené vodě s kořením. Po 10 až 15 minutách varu rybu vyjmeme a necháme vychladnout. Krok 2: Studené porce přelijeme omáčkou, kterou jsme připravili ušleháním šlehačky se špetkou soli. Přidáme nadrobno nakrájená rajčata a houby. Podáváme vychlazené, ozdobené citrónem.
Omáčka jen ze šlehačky je velice jemná a delikátní. Krok 3: Já omáčku dělám z poloviny šlehačky a přišlehám do ní zakysanku s vyšším procentem tuku (16%), přidám pokrájené houby a kostičky semen zbavených rajčat (ty někdy loupu, někdy ne), malinko přisolím a připepřím bílým pepřem, někdy (když je zakysanka moc kyselá) i přisladím malou špetkou moučkového cukru. Ale to si musí upravit každý podle chuti.

Zveřejněno 4. 7. 2019

Poznámka autorky MamlajdaD

Snadné a osvěžující, velice vhodné na pohoštění nebo na sváteční letní večeři.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr ve studené houbové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qBwk

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr ve studené houbové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qBwk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

casino: Díky za komentář:yes: :-8 a zdravím!:-)

tejaja (moderátorka): Terezko, je to opravdu dobré, doufám, že si pochutnáš ;-) :yes: a nebudeš zklamaná;-) :-8 Přeju dobrou chuť a moc zdravím:-K

Páči sa mi tá omáčka, vyskúšam. ;-)

Eja57: Já moc kůži na kaprovi nemusím, ;-) takže dělám bez kůže, povařím jen probubláváním - mírným varem a děrovanou lopatičkou opatrně vyndávám. V páře jsem nezkoušela, myslím, že by to ochucení vody muselo být intenzivnější, aby pára rybí masíčko ochutila. Ale nevím, jen usuzuji. Jinak tě ujišťuji, že je to velice chutné a teď v létě (pokud má někdo přísun čerstvých ryb) je to skvělý recept:-8;-) A rychlý, bez velké práce a to já mám moc ráda;-):-D:-D Dík za komentář a moc zdravím!:-K

casino: že vyfiletované porce ryby - bez kůže a bez kostí - při přípravě na pařáku chuť natáhnou vyzkoušené mám.

Kapr na modro je ale úplně jinak, ve várce je i zelenina a vývar ještě potřebujeme - aspoň já znám úpravu, při které se ryba ve vývaru nechá vychladnout a podávají se porce i s trochou zeleniny z vývaru a křenovou majonézou. Nebo i vývar zredukovat aby zrosolovatěl ( ev. si pomoci trochou želatiny) a nechat porce vychladnout v rosolu.....Existuje i verze ryby podávané hned zatepla s brambory. Tady na TOPkách je jen recept od Boubelindy, který na modro není protože nemá kapřík to podstatné - tedy kůži....

Zobrazit starší odpověď

Ty porce kapra připravuješ jak? Dovedu si představit vykostěná filátka... a asi bez kůže, vařená na pařáčku..voda se dá intenzivněji ochutit a pára ochutí rybku... Ta kombinace houbiček, rajčátek a šlehačky se mi moc líbí:yes:

Tématické fráze:
kapr s houbová omáčka, recept na kapra s houbovou oackou

Suroviny:
kapr, voda, sůl, houby, šlehačka, rajče, citron

Přidat fotografie receptu