Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slaný závin bez lepku a mléka

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Tanicka Tanicka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 344 kJ /
1 277 kcal
Bílkoviny71,52 g
Tuky99,34 g
Vláknina8,00 g
Cholesterol 1,11 g
Sodík 1,26 g
Sůl2,84 g
Sacharidy20,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předehřejeme si troubu na 200 stupňů. Zapékací misku vyložíme papírem na pečení, šest plátků rýžového papíru namočíme a vyložíme s ním dno a boky misky. Krok 2: Cuketu, šunku a vajíčka natvrdo nastrouháme najemno, smícháme s pistáciovým křupavým máslem a dvěma syrovými vejci. Směs naneseme na rýžové papíry, zbylých šest plátků rýžového papíru rovněž namočíme a použijeme na vrchní vrstvu. Krok 3: Vše potřeme rajčatovou omáčkou, poprášíme krystalovou solí, hrstí oříšků a sušené bazalky. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 45 minut do zlatova.

Zveřejněno 12. 7. 2019

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slaný závin bez lepku a mléka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LE9v

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slaný závin bez lepku a mléka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LE9v

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

tak rolovat se rýžový papír dá, sama tu mám recept na závin z rýžového papíru:
https://www.toprecepty.cz/recept/45421-bezlepkovy-...

tohle je opravdu spíš terina nebo když už tak "koláč" - těsto dolů, náplň a těsto nahoru :-)

To sa nedá rolovať, vinúť, je to v popise receptu - vrstvy papiera len položiť. Je to akože "závin".

magdalenka: no vždyť ano - jak jsem odepisovala Lenunce - nejvíc mi to připomíná terinu

Jsem pro každou legraci, tak jsem si tady vzala pár papírů A4 a motám :-)...ono by to šlo, rozložit rýžové papíry, náplň, přeložit úplně klasicky jako štrúdl a dát do formy třeba na biskupský chlebíček....a dokončit...rolovat určitě ne, ty rýžové papíry by se uvnitř rozblemcaly, jako to dělá listové těsto

to není moc závin, když se tam nic nezavinuje, ne?:-)

Tanicka: ale no tak, asi určitě by mi to chutnalo, je to něco nového - ale závin je od slova ZAVINOUT, ZAVINOVAT...to fakt ani David Copperfield by nedal:-D:-D:-D

Zobrazit 3 starší odpovědi

Tématické fráze:
slaný závin bez bez lepku, zavin bez lepku, slané recepty bez lepku, slaný koláč bez lepku, slané bez lmléka, slaný závin bez lepku, jak rolovat závin, bez lepek zavin, závin bez bez mléka, recept na slaný závin, orechovy zavin bez lepku, zavin z rýžového papíru

Suroviny:
papír rýžový, máslo ořechové, cuketa, šunka, vejce, vejce, oříšky, sůl, bazalka čerstvá, omáčka rajčatová

Přidat fotografie receptu