Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečený plněný bochníček - "chlebový ježek"

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Starší bochník chleba, a je jedno, zda bude kulatý, šišatý nebo hranatý pokrájíme do mřížky. Nic složitého na tom není, jen potřebujeme delší ostrý nůž a můžeme začít. Krájíme hluboké rovné zářezy asi centimetr až centimetr a půl od sebe, které nesmíme zcela dokrojit. Spodní kůrka musí zůstat neporušená, aby chléb stále držel pohromadě. Krok 2: Do takto připraveného bochníku, respektive do jeho zářezů, klademe libovolnou náplň. Prostě to, co nám nejvíc chutná, a tím, co zrovna naše lednice "vydá" za poklady. Kombinace zapečené uzeniny a sýrů nikdy nezklame a vůbec se nemusíme bát do zářezů vložit třeba i nudličky papriky, sekaná sušená rajčata, olivy... Krok 3: Když máme ve všech zářezech poschovávané naše "poklady", bochníček přeneseme na alobal nebo pečící papír a pokapeme ho rovnoměrně rozpuštěným máslem s rozetřeným česnekem nebo libovolným, námi oblíbeným kořením (pozor na jeho slanost!). Bochníček pevně uzavřeme do alobalu či papíru a vložíme na plechu do předehřáté trouby na 190 stupňů na cca 20 - 25 minut. Krok 4: Pak opatrně obal otevřeme (pozor na páru!) a je-li třeba, dopečeme do barvy a do křupava. Krok 5: Bochníček dáme na tác nebo talíř doprostřed stolu a každý už si sám odtrhává, kolik je mu libo :-) . Podáváme třeba i s čerstvou zeleninou nebo zeleninovými saláty. Krok 6: Není to nic těžkého na čas ani finance, zužitkujeme téměř vše, co jsme potřebovali spotřebovat a skvělý výsledek je vždy zaručený.

Zveřejněno 19. 7. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený plněný bochníček - "chlebový ježek"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1LjZ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený plněný bochníček - "chlebový ježek"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1LjZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

Jaromira18: :-K...do zbylého chleba se zužitkují všechny zbylé kousky sýrů, uzeniny;-) ...žádné plýtvání;-)

Vynikající, také dělám podobný.:-K

Tématické fráze:
plněný chleba recept, zapeceny bochnik, náplně do zařezů kulateho chleba, uzeny ježek z chleba, chlebove bochniky, bochníček sekana, co z bochniku chleba, zapečený sýr v bochníku, chleba syr maslo zapeceny mrizky, chebový ježek, plněný chléb zapečený v alobalu

Suroviny:
máslo, klobása, slanina anglická, sýr, česnek, koření, alobal

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu