Postup přípravy
Krok 1: Starší bochník chleba, a je jedno, zda bude kulatý, šišatý nebo hranatý pokrájíme do mřížky. Nic složitého na tom není, jen potřebujeme delší ostrý nůž a můžeme začít. Krájíme hluboké rovné zářezy asi centimetr až centimetr a půl od sebe, které nesmíme zcela dokrojit. Spodní kůrka musí zůstat neporušená, aby chléb stále držel pohromadě.
Krok 2: Do takto připraveného bochníku, respektive do jeho zářezů, klademe libovolnou náplň. Prostě to, co nám nejvíc chutná, a tím, co zrovna naše lednice "vydá" za poklady. Kombinace zapečené uzeniny a sýrů nikdy nezklame a vůbec se nemusíme bát do zářezů vložit třeba i nudličky papriky, sekaná sušená rajčata, olivy...
Krok 3: Když máme ve všech zářezech poschovávané naše "poklady", bochníček přeneseme na alobal nebo pečící papír a pokapeme ho rovnoměrně rozpuštěným máslem s rozetřeným česnekem nebo libovolným, námi oblíbeným kořením (pozor na jeho slanost!). Bochníček pevně uzavřeme do alobalu či papíru a vložíme na plechu do předehřáté trouby na 190 stupňů na cca 20 - 25 minut.
Krok 4: Pak opatrně obal otevřeme (pozor na páru!) a je-li třeba, dopečeme do barvy a do křupava.
Krok 5: Bochníček dáme na tác nebo talíř doprostřed stolu a každý už si sám odtrhává, kolik je mu libo :-) . Podáváme třeba i s čerstvou zeleninou nebo zeleninovými saláty.
Krok 6: Není to nic těžkého na čas ani finance, zužitkujeme téměř vše, co jsme potřebovali spotřebovat a skvělý výsledek je vždy zaručený.
Zveřejněno 19. 7. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapečený plněný bochníček - "chlebový ježek"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1LjZ
Moje poznámka
Zapečený plněný bochníček - "chlebový ježek"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1LjZ
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 3 hodinami
Tématické fráze:
plněný chleba recept,
zapeceny bochnik,
náplně do zařezů kulateho chleba,
uzeny ježek z chleba,
chlebove bochniky,
bochníček sekana,
co z bochniku chleba,
zapečený sýr v bochníku,
chleba syr maslo zapeceny mrizky,
chebový ježek,
plněný chléb zapečený v alobalu
Suroviny:
máslo,
klobása,
slanina anglická,
sýr,
česnek,
koření,
alobal
Komentáře (2)