Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 488 kJ / 1 073 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,83 g |
Tuky | 42,93 g |
Vláknina | 8,65 g |
Cholesterol | 125 mg |
Sodík | 161 mg |
Sůl | 0,27 g |
Sacharidy | 146,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejraději den předem naložíme višně a to tak, že je smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, kakaem a rumem. Vložíme do dózy s víkem a dáme do chladničky. Zhruba 2 x důkladně promícháme. Višně uvolní šťávu a cukr se rozpustí.
Krok 2: K naloženým višním přidáme buď jogurt nebo tvaroh a vše rozmixujeme. Já používám sekáček potravin s větší nádobou. Vmícháme ušlehanou šlehačku, nemusí být úplně do tuha a připravenou směs vlijeme do výrobníku zmrzliny - strojku. Pokud má někdo menší nádobu, tak bude muset množství ingrediencí snížit. Výroba zmrzliny trvá cca 35 - 40 minut.
Krok 3: Hotovou zmrzlinu ihned podáváme. Pokud ji nespotřebujeme všechnu najednou, tak ji dáme do dózy s dobře těsnícím víkem a do mrazničky. Před podáváním se pak musí nechat malinko povolit.
Zveřejněno 24. 7. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Višňová zmrzlina à la višně v čokoládě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o18j
Moje poznámka
Višňová zmrzlina à la višně v čokoládě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o18j
Nejnovější recepty
Zapečené plněné kaiserky
Přidáno před 15 hodinami
Avokádový krém s kešu ořechy
Přidáno před 16 hodinami
Těstovinový salát s ricottou a grilovaným masem
Přidáno před 18 hodinami
Kroupy s opečenou jitrničkou
Přidáno před 19 hodinami
Pečená kuřecí stehýnka s kroupovým zelím
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové plátky plněné prejtem
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Masopustní prvorepublikové zelí podle Zity Kabátové: Toto jídlo z jednoho pekáčku si zamilujete
Suchej únor v podání hvězd: Heidi Janků, Hanka Kynychová i Monika Absolonová prozradily, zda vydrží bez alkoholu
Zapečený jitrnicový prejt snadno připravíte i doma: Krásně voní majoránkou a česnekem a vynikající je s bramborem
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaný hrnečkový perník
Neregistrovaný před 8 minutami
Tvarůžková pomazánka
Neregistrovaný před 23 minutami
Nepečený piškotový dort s ovocem a zakysanou smetanou
Pavel Janak před 25 minutami
Kapr v pivní máslové marinádě
Neregistrovaný před 28 minutami
Cizrnová polévka s pohankou
Neregistrovaný před 34 minutami
Mleté maso s rýží a rajčaty z jedné pánve
stefi.f47 před 34 minutami
Vajíčková omáčka
Suzy8 před 40 minutami
Šulánky
Neregistrovaný před 1 hodinou
Francouzský cibulový koláč
Neregistrovaný před 1 hodinou
Suroviny:
višně,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
kakao,
rum,
jogurt selský,
smetana ke šlehání
Komentáře (5)