Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Višňová zmrzlina à la višně v čokoládě

Hodnocení receptu je 4,8 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 488 kJ /
1 073 kcal
Bílkoviny20,83 g
Tuky42,93 g
Vláknina8,65 g
Cholesterol 125 mg
Sodík 161 mg
Sůl0,27 g
Sacharidy146,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejraději den předem naložíme višně a to tak, že je smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, kakaem a rumem. Vložíme do dózy s víkem a dáme do chladničky. Zhruba 2 x důkladně promícháme. Višně uvolní šťávu a cukr se rozpustí. Krok 2: K naloženým višním přidáme buď jogurt nebo tvaroh a vše rozmixujeme. Já používám sekáček potravin s větší nádobou. Vmícháme ušlehanou šlehačku, nemusí být úplně do tuha a připravenou směs vlijeme do výrobníku zmrzliny - strojku. Pokud má někdo menší nádobu, tak bude muset množství ingrediencí snížit. Výroba zmrzliny trvá cca 35 - 40 minut. Krok 3: Hotovou zmrzlinu ihned podáváme. Pokud ji nespotřebujeme všechnu najednou, tak ji dáme do dózy s dobře těsnícím víkem a do mrazničky. Před podáváním se pak musí nechat malinko povolit.

Zveřejněno 24. 7. 2019

Poznámka autorky Merylas

Po létech, kdy jsem musela nechávat místo v mrazničce na namražení nádoby zmrzlinovače a dala se udělat jen jedna dávka zmrzliny, jsem se rozhodla, že si pořídím zmrzlinovač s kompresorem. Prozatím nelituji.

Výhodou naložení ovoce je i to, že směs vydrží v chladu i více než jeden den. Prosypávám cukrem třeba i jahody a rybíz k pozdější výrobě zmrzliny.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Višňová zmrzlina à la višně v čokoládě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o18j

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Višňová zmrzlina à la višně v čokoládě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o18j

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Merylas: Díky, už jsem zkoušela, není tak hladká, asi si tu mašinku pořídím..:-)

mika59: Díky:-K Bez zmrzlinovače se může dát do mrazničky, ale je třeba zhruba každou hodinu promíchávat a vidličkou rozrušovat vznikající ledové krystalky.

Bezva recept, jen když nemám ten zmrzlinovač..:-(

Lenunka: Díky, pořád experimentuju a tahle zmrzka nám chutná.:-K Jen je hodně moc "nefotogenická". :-)

hmmm, skoro jsem si odřela nos o monitor :-D:-D:-D:-D, jakou mám na to chuť, moc pěkný recept :yes::-K:-K:-K

Suroviny:
višně, cukr krupice, cukr vanilkový, kakao, rum, jogurt selský, smetana ke šlehání

Přidat fotografie receptu