Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňový chléb se sýrem

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 447 kJ /
1 541 kcal
Bílkoviny49,83 g
Tuky31,85 g
Vláknina25,08 g
Cholesterol 59 mg
Sodík 3,97 g
Sůl11,21 g
Sacharidy252,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku smícháme s práškem do pečiva, sezamovými semínky, sušenými bylinkami a strouhaným sýrem a vmícháme najemno nastrouhanou syrovou dýni (vydlabanou a oloupanou) a vařené strouhané brambory. Krok 2: Podle potřeby přidáme trochu studené vody (cca 1 polévkovou lžíci) tak, aby těsto bylo vláčné (ne příliš tuhé). Důkladně promícháme a dáme do formy (pekáčku) vytřeného trochou olivového oleje a poprášeného moukou. Krok 3: Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 30 minut.

Zveřejněno 29. 7. 2019

Poznámka autorky MamlajdaD

Dobrý a zajímavý chlebík, jenom už nevím, kde jsem k tomuhle receptu přišla.

Z cukety jsem nikdy nevyzkoušela, ale v původním receptu je to uvedeno.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňový chléb se sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7RVA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňový chléb se sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7RVA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

MamlajdaD: Díky za pozdravy, uži si aj ty advent v pohode. :-K;-)

Eja57: Dík za komentář, a až se ti to bude hodit, vyzkoušej, je dobrý. :-D Zdravím! :-K:-K

No toto...jsem úplně přehlédla...to vypadá hodně dobře ( určitě hokaido a ne cuketa)... dovedu si to představit jako podklad pro různé dobré věci - uzeného lososa....serano šunku...sýrové pomazánky....:yes:

tejaja (moderátorka): Jé, ten se ti povedl! :yes::yes: Moc pěkný chlebík, žluťoučký, skoro jako kuřátko! :-D;-) A je bez kynutí, a tím je také rychlejší oproti většině jiných chlebů. Jsem moc ráda, že jsi ho vyzkoušela a že ti chutnal!;-):-8:-D Opravdu moc díky za vyzkoušení i za ty moc zdařilé fotografie. :yes::-D<3 Mám z toho velkou radost! Tobě se opravdu povede všechno a ještě parádně! Posílám plné hrstě krásných předvánočních pozdravů! :-8:-K:-K
PS: Já jsem ho kdysi dělala z obyčejné oranžové dýně, myslím že odrůda Goliáš, narostla mi jeden rok do takových rozměrů, že jsem části nejen rozdávala sousedům, ale sama jsem z ní dělala všechno možné, i tento chleba. Pak už jsem jí nesázela, bylo s tím zpracováním moc práce a starostí. ;-) Proto jsem psala, že je nejlepší z hokkaida, to naroste relativně maličké (ale je to dobré i z jiné oranžové dýně).

Výborný chlebík, nielen že má krásnu farbu, ale je aj chutný. Hokaido ešte mám, takže zopakujem. :yes:;-) S cuketou by som to nerobila, tá dyňa je je akurát, cuketa je príliš vodová. ;-)

Suroviny:
dýně, mouka polohrubá, brambory, sýr ementál, prášek do pečiva, sůl, smetana, semínka sezamová, bylinky sušené

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu