Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 280 kJ / 3 891 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 135,15 g |
Tuky | 218,00 g |
Vláknina | 162,75 g |
Cholesterol | 181 mg |
Sodík | 2,71 g |
Sůl | 6,10 g |
Sacharidy | 274,35 g |
Postup přípravy
Do uvařených, vychladlých fazolek přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, promícháme je se sladkokyselou marinádou. Povrch polijeme rozškvařenou na kostičky pokrájenou slaninou. Krok 2: Fazolkový salát s Istanbulem:
Fazolky očistíme, nakrájíme na kousky a povaříme v osolené vodě doměkka, ale nesmíme je rozvařit. Scedíme a necháme vychladit. Z oleje, octa, soli, pepře, cukru a jemně krájené cibule připravíme zálivku a nalijeme jí na fazolky. Istanbul rozdrobíme na kostky a posypeme jím salát. Bazalku nebo petrželku nadrobno nasekáme a ozdobíme jí salát. Zelené lístečky skvěle doplní chuť salátu. Chutná s chlebem. Krok 3: Fazolkový salát s makarony:
Do salátové mísy vlijeme ocet, vmícháme bazalku, majoránku a posekanou petrželku. Cibuli najemno nasekáme, můžeme ji spařit horkou vodou a spolu s prolisovaným česnekem ji dáme do mísy. Makaróny uvaříme v osolené vodě, uvařené scedíme, prolijeme studenou vodou a necháme okapat a vychladnout. Pak je pokrájíme, smícháme s pokrájeným tuňákem a vmícháme do marinády. Čerstvé fazolky pokrájíme a uvaříme, sterilované přidáme do mísy přímo. Vše necháme odležet na chladném místě. Před podáváním vmícháme olej a trochu sardelové pasty a podle chuti dokořeníme. Krok 4: Fazolkový salát s ovčím sýrem:
Fazolky uvaříme ve slané vodě a scedíme. Cibuli jemně nakrájíme, posolíme, zalijeme citrónovou šťávou a přidáme olej. Olivy nakrájíme na kolečka, smícháme s fazolemi, směsí oleje, citrónu a cibule, urovnáme na mísu a postrouháme ovčím sýrem. Krok 5: Fazolkový salát s ořechy:
Fazolky očistíme, nakrájíme asi na 1 cm kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka, necháme vystydnout. Vlašská jádra pokrájíme na čtvrtky, lísková nahrubo umeleme. Smícháme s fazolkami. Z ostatních přísad uděláme zálivku. Česnek je lépe nadrobno usekat nebo nakrájet než utřít. Salát přelijeme zálivkou a necháme uležet a vychladit. Můžeme podávat i jako předkrm nebo s pečivem jako večeři.
Zveřejněno 31. 7. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fazolkový salát 5x
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Bq9J
Moje poznámka
Fazolkový salát 5x
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Bq9J
Nejnovější recepty
Tuňákový salát v tortille
Přidáno před 6 hodinami
Sekaná se sýrem a sušenými houbami
Přidáno před 6 hodinami
Bramborové placky s jitrničkou
Přidáno před 11 hodinami
Bramborové placky plněné brynzou
Přidáno před 11 hodinami
Bramborové krokety jako chuťovky
Přidáno před 11 hodinami
Smažený bramborový knedlík v těstíčku
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí křupavé rohlíky
Neregistrovaný před 24 minutami
Dělbuchy
Neregistrovaný před 28 minutami
Jablkový koláč
L.Komrska před 1 hodinou
Bramborové lokše (patenty, laty)
Neregistrovaný před 1 hodinou
Nadýchaný piškotový korpus
Neregistrovaný před 1 hodinou
Paella Valenciana a Paella de Marisco
Neregistrovaný před 1 hodinou
Linecký moučník s ovocem
Neregistrovaný před 1 hodinou
Duo řezy s mákem a povidlovou náplní
Neregistrovaný před 1 hodinou
Jednoduchá pomazánka s avokádem a vejci
Neregistrovaný před 1 hodinou
Slané muffiny
Neregistrovaný před 2 hodinami
Tématické fráze:
fazolkový salát,
fazolkove salaty,
recept salát fazolových,
fazolkový salát recept,
salat istanbul,
sýr istanbul,
fazol + cibule + olej
Suroviny:
fazolky zelené,
voda,
ocet,
sůl,
cukr,
cibule,
slanina,
fazolky zelené,
sůl,
olej,
ocet,
cibule,
pepř,
sýr,
cukr,
bazalka čerstvá,
lusky fazolové,
těstoviny makaróny,
tuňák v oleji,
pasta sardelová,
olej,
pepř,
ocet,
majoránka,
bazalka čerstvá,
petrželka,
česnek,
fazolky zelené,
olej,
cibule,
citron,
pepř,
olivy,
sýr ovčí,
lusky fazolkové,
ořechy vlašské,
ořechy lískové,
pepř,
citron,
olej,
česnek
Komentáře (17)