Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 280 kJ / 3 891 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 135,15 g |
Tuky | 218,00 g |
Vláknina | 162,75 g |
Cholesterol | 181 mg |
Sodík | 2,71 g |
Sůl | 6,10 g |
Sacharidy | 274,35 g |
Postup přípravy
Do uvařených, vychladlých fazolek přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, promícháme je se sladkokyselou marinádou. Povrch polijeme rozškvařenou na kostičky pokrájenou slaninou. Krok 2: Fazolkový salát s Istanbulem:
Fazolky očistíme, nakrájíme na kousky a povaříme v osolené vodě doměkka, ale nesmíme je rozvařit. Scedíme a necháme vychladit. Z oleje, octa, soli, pepře, cukru a jemně krájené cibule připravíme zálivku a nalijeme jí na fazolky. Istanbul rozdrobíme na kostky a posypeme jím salát. Bazalku nebo petrželku nadrobno nasekáme a ozdobíme jí salát. Zelené lístečky skvěle doplní chuť salátu. Chutná s chlebem. Krok 3: Fazolkový salát s makarony:
Do salátové mísy vlijeme ocet, vmícháme bazalku, majoránku a posekanou petrželku. Cibuli najemno nasekáme, můžeme ji spařit horkou vodou a spolu s prolisovaným česnekem ji dáme do mísy. Makaróny uvaříme v osolené vodě, uvařené scedíme, prolijeme studenou vodou a necháme okapat a vychladnout. Pak je pokrájíme, smícháme s pokrájeným tuňákem a vmícháme do marinády. Čerstvé fazolky pokrájíme a uvaříme, sterilované přidáme do mísy přímo. Vše necháme odležet na chladném místě. Před podáváním vmícháme olej a trochu sardelové pasty a podle chuti dokořeníme. Krok 4: Fazolkový salát s ovčím sýrem:
Fazolky uvaříme ve slané vodě a scedíme. Cibuli jemně nakrájíme, posolíme, zalijeme citrónovou šťávou a přidáme olej. Olivy nakrájíme na kolečka, smícháme s fazolemi, směsí oleje, citrónu a cibule, urovnáme na mísu a postrouháme ovčím sýrem. Krok 5: Fazolkový salát s ořechy:
Fazolky očistíme, nakrájíme asi na 1 cm kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka, necháme vystydnout. Vlašská jádra pokrájíme na čtvrtky, lísková nahrubo umeleme. Smícháme s fazolkami. Z ostatních přísad uděláme zálivku. Česnek je lépe nadrobno usekat nebo nakrájet než utřít. Salát přelijeme zálivkou a necháme uležet a vychladit. Můžeme podávat i jako předkrm nebo s pečivem jako večeři.
Zveřejněno 31. 7. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fazolkový salát 5x
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Bq9J
Moje poznámka
Fazolkový salát 5x
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Bq9J
Nejnovější recepty
Topinky se zajíčky
Přidáno před 1 hodinou
Velikonoční lívance
Přidáno před 2 hodinami
Kinder mléčný řez
Přidáno před 2 hodinami
Knedlíky ze žluté cukety s cuketovým zelí
Přidáno před 17 hodinami
Fazole na mexický způsob
Přidáno před 18 hodinami
Jarní kuřátka s mandlovou nádivkou
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dva beránci...
Santa Suzana21 před 17 minutami
Čokoládová zmrzlina
Krys0760 před 2 hodinami
Budapešťská pomazánka II.
PetrZappa před 8 hodinami
Babiččin trhanec s jablky
eviii před 13 hodinami
Martinské rohlíčky
Fitulka před 13 hodinami
Moravský vrabec
Fitulka před 13 hodinami
Máslové opečené gnocchi se šunkou, pórkem a sýrem
Katka K. před 14 hodinami
Minutkové žampiony
Janet.P před 15 hodinami
Dobrá frankfurtská polévka
charlie.pv před 17 hodinami
Sedmikráskový sirup
Marylka před 18 hodinami
Tématické fráze:
fazolkový salát,
fazolkove salaty,
recept salát fazolových,
fazolkový salát recept,
salat istanbul,
sýr istanbul,
fazol + cibule + olej
Suroviny:
fazolky zelené,
voda,
ocet,
sůl,
cukr,
cibule,
slanina,
fazolky zelené,
sůl,
olej,
ocet,
cibule,
pepř,
sýr,
cukr,
bazalka čerstvá,
lusky fazolové,
těstoviny makaróny,
tuňák v oleji,
pasta sardelová,
olej,
pepř,
ocet,
majoránka,
bazalka čerstvá,
petrželka,
česnek,
fazolky zelené,
olej,
cibule,
citron,
pepř,
olivy,
sýr ovčí,
lusky fazolkové,
ořechy vlašské,
ořechy lískové,
pepř,
citron,
olej,
česnek
Komentáře (17)