Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zadělávaná cuketa s koprem

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 624 kJ /
388 kcal
Bílkoviny5,42 g
Tuky33,27 g
Vláknina4,30 g
Cholesterol 101 mg
Sodík 21 mg
Sůl0,05 g
Sacharidy15,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cukety omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kostky. Mladé se nemusí loupat. Krok 2: V hlubší pánvi rozehřejeme polovinu másla, přidáme cuketu, mírně osolíme a krátce podusíme. Cukety vyndáme a do pánve dáme zbytek másla, rozehřejeme ho a zasypeme moukou. Uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme chladným vývarem. Prošleháme, přivedeme k varu a necháme provařit 15-20 minut Krok 3: Vložíme připravené cukety, promícháme, dochutíme solí, pepřem a koprem.
Na závěr můžeme zjemnit smetanou.
Kdo má rád, může dochutit citronem a špetkou cukru.
Podáváme např. k vařenému hovězímu masu, já jsem zvolila pečené kuře a brambory.

TIP: Zkuste z přebytků cukety připravit i mouku

Zveřejněno 3. 8. 2019

Poznámka autorky maris

Inspirace ve starých kuchařkách, kde se připravoval hlavně zadělávaný květák nebo kedlubny.

Cuketky jsem tepelně zpracovala jen velmi krátce, jinak by byly moc měkké.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zadělávaná cuketa s koprem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8VYo

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zadělávaná cuketa s koprem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8VYo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

bofinka: děkuji za zajímavý komentář ;-):-) a mám radost, že se Ti to líbí:-8

Eja57: A troška to dochuť octom+cukrom, len jemne, aby to malo príjemnú sladkokyslú chuť . ;-)

No, Maris neudelala besamel, ale velouté ( veluté), tj. pouzila jisku + vyvar a pridanim smetany vytvorila omacku supreme.
Zda se to velice "noblesni", ale tak se to vse jmenuje ve francouzstine. Z toho je vidno, kde ze ceska kuchyne v dobach minulych inspirovala.
Krasne jsi navarila a foto :yes:

Eja57: a veľa kôpru!

tejaja: semená Kvety som kupovala a posielala aj žížale...:-D

No když to shrnu - cuketa, patizon, tykev + bešamel + trocha smetany + kopr - můžu kdykoli a v jakémkoli množství protože je to vždycky:yes:
:-K

magdalenka: Mne pred rokmi to strúhadlo odišlo, ale doniesla som si nové z Rakúska.;-) Díky za Květu, potešila si ma. :-K Preto sa divím, že v Čechách je problém s tekvicou, lebo Květa je v Ćechách vyšľachtená odroda. ;-)

Eja57: Môžeš spraviť bešamel s maslom. Potom šľahačka a máš to jemnučké.

tejaja: mala som to špeciálne strúhadlo na tekvicu, ale už nemám. Strúham na slzičkovom, preto len krátko varím. Pestujem tú tekvicu Kveta, to som tiež od teba pochytila...:-D

Eja57: :-);-) Na prívarok je lepšia tekvica. Cuketu používam na iné veci. Neviem, ako u magdalenky, ale u nás sa tekvica na prívarok strúha špeciálnym strúhadlom, nie na kocky. Je to niečo ako dlhé hranolčeky. Ale v každom prípade je to dobrota. ;-)

magdalenka: Maris to má v popisu moc hezky - cuketka trochu natáhne chuť másla a pak se vrátí už jen na chvíli...:yes:
No ale - povedlo nebo spíš nepovedlo se mi jednou s patizonem ...byl skoro na kaši...estetika nic moc:-D ale bylo to moc dobré....

Aby som predišla prevareniu cukety, tekvice a pod., používam postup: spravím bešamel, prevarím dobre a vhodím na krátku dobu zeleninu...a smotana alebo plnotučné mlieko.

Eja57: děkuju:-K. fotky vyměněny - jak řekneš, tak se stane;-):-)

Tohle je dobrota i z patizonu ....miluju slovenské prívarky a tohle se tomu trochu podobá...krása:yes:
Jen bych možná Maris prohodila fotky, ta hlavní je krásná ( dala bych si ty krásné brambory, mňam) ale recept je o cuketce a ta je tady trochu vzadu...

Suroviny:
cuketa, máslo, mouka hladká, vývar, sůl, pepř mletý, kopr čerstvý, smetana ke šlehání

Přidat fotografie receptu