Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemná haše z pečeného hovězího masa

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 483 kJ /
593 kcal
Bílkoviny81,65 g
Tuky26,12 g
Vláknina0,30 g
Cholesterol 286 mg
Sodík 202 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy7,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí pečené maso nakrájíme na malé kousky a rozsekáme najemno, případně umeleme na masovém strojku. Krok 2: V hlubší pánvi rozehřejeme máslo a zpěníme na něm drobně nakrájenou šalotku. Zasypeme moukou, orestujeme ji a zalijeme chladným vývarem, přidáme případně zbylý sos z pečeného masa. Prošleháme a necháme provařit 15-20 minut. Promícháme s připraveným masem, dochutíme solí, pepřem a necháme přejít varem. Jiná varianta je přendat haši do zapékací misky a krátce zapéct v rozehřáté troubě. Krok 3: Servírujeme s bramborem, volským okem a kyselou okurkou.

Zveřejněno 7. 8. 2019

Poznámka autorky maris

Haši můžeme udělat i z jiného druhu masa, můžeme použít i vařené, ale z pečeného je chutnější.

Na haši mají mnozí ne zrovna hezké vzpomínky ze školních jídelen, ale doma udělaná je moc dobrá a je to šikovné využití zbytku masa.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemná haše z pečeného hovězího masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y82p

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemná haše z pečeného hovězího masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y82p

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Eja57: :-D:-D:-D:yes:

magdalenka: z ryže lebo zemiakov to neurobíš:-D:-D:-D:-D

magdalenka: konzistence asi prejtu....

Ono to nemá byť omáčkovité, ale len tak držať po kope? (Zbytky mäsa nemávam, tam vidím problém. U nás ostáva ryža alebo zemiaky...:-8)

magdalenka: zkus, tento recept je fakt hodně dobrý, za mne s vařeným bramborkem a jen tak, bez volího oka, ale tento recept je zas jiný level... je to moc dobré,,,,

Konečne viem, čo je hašé...mala som nejaké (mylné) predstavy o mletom mäse a teraz som aj googlila a dozvedela som sa, že ide o reprezentanta tradičnej českej kuchyne a zároveň tradičné jedlo francúzskej kuchyne (hachée = nasekaný"). Vďaka za rozšírenie obzorov!

Eja57: děkuju:-K, já jsem měla zbytek sosu a byl docela výrazný, tak jsem muškát nedávala, ale určitě by se hodil a na citronovou kůru jsem si nevzpomněla, i když ji mám taky moc ráda a používám docela často. Tak příště;-)

To je ono!!! Haše mojí babičky...žádné nastavování rohlíky či brambory...zásadně z hovězího...klidně obraného z žeber z polévky...Ale i některé kuchařky školních jídelen ji uměly hodně dobře.
Dík za připomenutí, už jsem dlouho nedělala - já ještě maličkou špetičku květu a maličko strouhnout citronové kúry, ale fakt maličko...
Mňam:-K

Tématické fráze:
recepty z hovězího masa, pečené hovězí maso, haše, haše jak udělat, recepty hašé, pecene hovězí maso zbytek, recept na pečené hovězí maso, recept z hoveziho masa, recept haši, varene hovezi maso sos, hovězí vařené maso zbylo, recept na hašé, haše recept, pečene hovezi maso recepty, pečené haše, haše ze zbytků masa, hovezi maso recepty, madarské hašé, švédské haše, jemně masové haše

Suroviny:
maso pečené, máslo, mouka hladká, cibule šalotka, vývar hovězí, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu